Ú s t í n/L. - Po remíze v posledním utkání první poloviny základní části sice spadli z prvního místa, ale s vedoucími Českými Budějovicemi jako jediní z prvoligového pelotonu drží krok. Za vedoucí dvojicí již zeje devatenáctibodová propast. Ve druhé čtvrtině bodovali ve všech utkáních. Jedinkrát odešli poraženi. Po prodloužení v Brně. Mimo dvou utkání vstřelili vždy více než dvě branky. To je vizitka současného Slovanu.
Ve středečním utkání opouštěl led předčasně s bolestivým krvavým šrámem v obličeji ústecký forvard Adam Šaffer. „Ve čtvrtek netrénoval, ale dá se říci, že měl štěstí v neštěstí. Puk jej trefil do čela. Myslím, že dva až tři dny mu boule splaskne,“ hodnotí zdravotní stav útočníka ústecký kouč Pavel Hynek.

Beroun je jediným týmem, který Lvi dosud v sezóně nepřemohli. „Nehledal bych zákonitosti, že Beroun je jediný. V první třetině jsme měli převahu, tlak. Vypracovali jsme si slibné příležitosti. Od druhé třetiny to bylo urputné. Šancí ubylo. Ve třetí části jsme hráli spoustu času v oslabení,“ shrnul středeční bitvu Hynek.

Po středeční kole napsala první liga druhou týdenní přestávku. „Potřebují ji spíš slabší týmy, které si odpočinout potřebují. Já zase vidím, že máme tým silný. Čím déle by se hrálo, tím dále by se naše kvalita projevovala. Ta přestávka je daná. My nepřemýšlíme, jestli nám bude vyhovovat, nebude vyhovovat. Musíme trénovat tak, abychom tým zase posunuli o kousek výš. Když se podíváte na rozpis zápasů, tak v lednu jsou tři vložené pondělky. To bude náročné pro všechny a ti, co mají horší kvalitu, nebo jsou hůř připravený, na to dojedou,“ zamyslel se asistent Vít Borůvka.

Přestože Lvi procházejí soutěží skvostně a trenér vidí velkou převahu pozitiv, našel i zápory. „Hráči mají sklony za rozhodnutého stavu nedohrávat zápas s maximální koncentrací. Je vidět uspokojení,“ řekl trenér. „V některých zápasech nám chyběla disciplinovanost. Měli jsme hodně vyloučených. Třeba naposled v Berouně, nebo v domácím zápase s Kadaní. Našel bych čtyři pět takových utkání,“ dodal.

Jak důležité je bojovat o první místo? „Každý chce být první. Když Budějovice mají nyní až pět hráčů z NHL, bylo by pro naše sebevědomí dobré být před nimi. Neříkám ale, že to nejdůležitější je být první. Máme cíl během základní části hrát co nejvýš. Spousta kluků je tu nových, je třeba aby se sehráli. Poznali jeden druhého navzájem. Co který hráč v nějaké krizové situaci udělá,“ říkal Borůvka před zápasem v Berouně.

Hynek poznamenal, že tým prošel po první třináctizápasovce kvalitativní změnou. „V první čtvrtině nás výrazně v mnoha zápasech podržel Sáblík. Zápasy jsme vyhrávali zvláště jeho zásluhou. Ve druhé čtvrtině již šlo mužstvo nahoru. Obrana, útok i organizace hry. Jen ve dvou utkáních jsme nedali více než dva góly. To už o lecčems svědčí,“ vidí kouč posun v herní kvalitě týmu.

Během sezóny opustili mužstvo tři hráči. Ještě před začátkem mistrovských zápasů obránce Staněk. „Byli jsme nespokojeni s jeho přístupem k tréninku i přípravným zápasům, proto odešel. Nyní si to zřejmě uvědomil a v Kadani získává prostor,“ vysvětluje postoj k mladému beku. Pak odešla další letní posila Ladislav Vlček. „Láďa k nám přišel v polovině srpna, kdy jsme neměli kompletní čtyři pětky. Věřil jsem mu. Znal jsem ho z reprezentace do dvaceti let. Začal v první lajně, pak se propadal. Dostával minimum prostoru, ale potřebuje hrát. Tak je v Olomouci,“ zhodnotil Hynek působení nadějného útočníka na severu Čech. Trochu jiný případ je útočník Jelínek, který odešel do Hradce Králové jen na měsíční hostování. „Začal ve čtvrté pětce. Pak se probojoval až do první k Hodkovi a Koudelkovi. Měsíc hrál výborně. Pak přišel útlum, uspokojení a zranění. Stal se dvanáctým třináctým útočníkem, ne vždy hrál. Jeho agent volal každý den, že mu sehnal něco, kde bude hrát víc. Nechtěli jsme mu bránit ve štěstí. Nyní je na měsíc na hostování. Pak se uvidí. Ale v jeho první seniorské sezoně určitě nezklamal. Proti přípravě se zlepšil. Má předpoklady. Klidně může hrát v budoucnu extraligu,“ věští první muž ústecké střídačky. Zároveň dodává: „Bavíme se tady o třech jménech. Takový pohyb je ve všech mužstvech naprosto normální.“

„Nechtěl bych se pouštět do názorů na jednotlivé hráče. Vždy je to nakonec práce celého týmu. Někdo třeba hraje parádně. Někdo zůstává trošku za očekáváním. Nechtěl bych jmenovat, abych někoho nesrazil. Někoho zase zbytečně nevyzdvihnul. Prostě každý hraje v tu chvíli, na co má. My vidíme, že někomu to nejde tolik, jak bychom očekávali. Tak mu pomůžeme jinou formou. Komunikujeme s ním. Proč to nejde. Jak co dělat, aby se všechno zlepšilo,“odmítá Borůvka hodnotit jednotlivce a vystvětluje, že hokej je především kolektivní hra.

Přestože sezóna je ještě dlouhá vše směřuje k jedinému cíli. Vyvrcholení sezóny v samostatné soutěži. V play off. „Play off? To je pro nás ještě daleko. V prosinci a lednu hrajeme ještě spoustu zápasu. Stále máme co zlepšovat,“ odmítá kouč výhledy do budoucna. Přesto je zřejmé, že mužstvo nemůže brát jiné umístění mimo první dvojku. Jak tedy budou Ústečtí pokračovat v druhé polovině výtečně rozehrané sezóny? Odpověď začnou dávat ve středu, kdy zahajují třetí čtvrtinu soutěže zápase v Opavě. Ústeckým fanouškům se představí po dvoutýdenní odmlce v sobotu 4.12. v zápase proti Hradci Králové v sestavě zřejmě již se superposilou Martinem Štěpánkem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže