Ú s t í n/L. - Ani loňský čtvrtfinálový soupeř Olomouc nebyl pro hokejisty Slovanu žádnou překážkou a odváží si ze severočeské metropole pořádný příděl. Lvi se dál valí první ligou jako povodeň a porážejí jednoho soupeře za druhým. Dva góly přibalil Olomouckým na cestu člen druhé ústecké formace Patrik Fink. Neškodný výkon olomouckého týmu pak vysvětloval po zápase kapitán Hanáků Tomáš Karný.
“Oba mé góly byly výsledkem práce celé pětky. S Davidem Pazourkem jsme si to tam dvakrát přihráli a šli jsme dva na jednoho. První gól byl přečíslení při hře pět na pět, ten druhý při přesilovce, které máme nacvičené. Podle toho, jak se obrana rozestoupí, tak volíme systém. Při té naší brance se právě rozestoupili a já jsem šel vlastně samostatným nájezdem z boku na bránu a zakončil jsem to mezi nohy gólmana,“ charakterizoval své trefy Fink, který se již po minulém utkání v Chomutově vyšvihl do čela kanadského bodování týmu. Začátek letošní sezóny však nerozlučnou dvojku Finka s Pazourkem nezastihl v ideálním střeleckém rozpoložení. Byla na vině adaptace na nové prostředí? “Bylo to jenom tím, že to tam nepadalo. Měli jsme smůlu, já jsem dal několik tyček, David v podstatě to samé. V hokeji se sledují statistiky a když se někdo podívá, že po deseti zápasech nemám gól, tak je to posuzované, jako že se nedaří. Já si ale myslím, že to bylo dobré od začátku sezóny, akorát tam bohužel nebylo to gólové zúročení těch šancí, které jsme si připravili. Naopak teď se daří zakončovat a s tím přicházejí body do kanadského bodování,“ vysvětluje extraligou protřelý útočník.

V utkání si technický křídelník připsal dva góly a upevnil si tak postavení lídra kanadského bodování týmu. ”Jsem maximálně spokojený. Všechno šlape jak má. Jsme první, vyhrává se, takže spokojenost na všech frontách,“ vyzařuje spokojeností. A mohlo být ještě veseleji, několikrát se schylovalo ke druhému hattricku ve Lví aréně. ”Já bych to takhle nebral. Mě vůbec nevadí, že to hattrick nebyl. Naše pětka dala tři góly, vyhrálo se, lidi byli spokojení, my jsme spokojení, takže to takhle vůbec neberu.“

Díky vítězství nad Olomoucí udrželi Lvi vedení v tabulce. ”Jsme hrozně rádi. První jsme již byli, ale ztratili jsme zbytečně body s Berounem. Mohli jsme tak být na prvním místě již delší dobu. Teď hrajeme dobře a vyvrcholilo to v Budějovicích, kde jsme vyhráli. Myslím, že na prvním místě jsme zaslouženě,” vychutnává si úspěchy Fink. Další těžká prověrka čeká na Lvy ve středu, kdy zajíždějí do Berouna. ”Budeme hrát tak, jak hrajeme do dosud. Ať hrajeme doma nebo venku, tak náš styl se moc nemění. Hrajeme nátlakový hokej na čtyři pětky. Budeme se snažit je přehrát. Oni tady měli velký štěstí, protože rozhodčí nasadil takový metr, který jim vyhovoval. Beroun je mužstvo, které hraje kontaktní hokej se spoustou faulů a pokud to rozhodčí netrestá, tak se takové mužstvo těžko přehrává. Naopak když se k tomu rozhodčí postaví tak jak má, tak jde takové mužstvo za první třetinu třikrát čtyřikrát ven, a z těch přesilovek je pak potřeba to potrestat,“ míní Fink.

Smutně se utkání hodnotilo olomouckému kapitánovi Tomáši Karnému. ”Věděli jsme, že Ústí je velkým favoritem tohoto utkání. Musím ale přiznat, nechci to tím však omlouvat, že jsme měli katastrofální problémy se sestavou. Chybělo nám šest útočníků a dva obránci. Z mužstva, se kterým jsme přijeli, jsme tři nemocní. Já jsem třeba hrál s horečkou. A když dostanete dva góly do čtvrté minuty, tak už se takhle dobrému mančaftu jako je Ústí těžko vzdoruje,“ říkal se zarudlýma očima po utkání. Právě Karný patří mezi vyhlášené “Slovanobijce”, v sobotním duelu se ale i díky zdravotní indispozici tentokráte mezi střelce nezapsal. ”Mě se tady hraje dobře. Kdybych byl zdravý, tak se na tenhle zápas těším. Šel jsem ale dnes na zápas přímo z postele. Musel jsem jet, protože jsme opravdu měli pouze tři lajny. Dnes to nevyšlo, ale ještě tady budeme hrát jednou a doufám, že se to povede příště.“

Olomoučtí se zatím letos trápí a potácí se v tabulce až na dvanáctém místě. Pro překvapení minulého ročníku je to velké rozčarování. ”Trochu se obměnil kádr, pak jsme nechytili začátek a nakonec se nám rozsypala sestava. Noví hráči, kteří přišli, se okamžitě zranili, ať je to třeba Hradecký nebo Světlík. A teď to jak se říká pytlíkujeme zápas od zápasu. Sem tam nám přijede pomoci někdo ze Vsetína nebo z jiného klubu. Někdy se sejdeme až na rozbruslení. Teď se u nás měnil trenér, trochu to začíná vypadat jinak. Teď máme v dalším zápase Budějovice a doufám, že budeme aspoň trochu zase kousat,“ vypočítává patálie, se kterými se na Hané musejí potýkat. Většinu bodů letos Olomouc získala se slabšími soupeři a tak je otázka, zda pro ně soupeři z horních příček tabulky nejsou příliš velkými sousty. ”Určitě na ně máme. U nás je to hlavně otázka psychiky. Nikdo nepočítal s tím, že budeme takhle dole. Máme to v hlavách a když se nedaří od začátku utkání, tak se rozsypeme a ty slabší mančafty se ještě dají silou vůle a hokejovým uměním udolat. Ale to silnější mužstva jako Ústí, která navíc hrajou na čtyři pětky, nelze. My hrajeme na tři pětky a závěry na dvě pětky a to je v tomto systému, kdy se hraje pondělky, středy a soboty, obrovsky znát,“ uzavírá jednatřicetiletá opora Olomouckých.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže