Ú s t í n/L. - Vynikající formy ústeckých hokejistů si všímají i kluby z extraligy. Trenér Slavie Vladimír Růžička například už před nedávnem využil služeb Miroslava Třetiny. Pravděpodobně se k němu připojí i Jan Alinč! „V neděli jedu na Slavii na trénink,“ říká ústecký útočník.

Devětatřicetiletý forvard prožívá letos perfektní sezónu. Se sedmadvaceti body vévodí klubovému kanadskému bodování. A po několika sezónách se nejspíš vrátí na extraligovou scénu. „Pojedu na trénink a v pondělí už možná naskočím do zápasu s Libercem,“ odkrývá svůj program produktivní forvard.

Alinč tak možná zažije návrat do Slavie. Po devíti letech! V sešívaném dresu působil naposledy v sezóně 2001-2002. „Zatím není nic jistého, záleží, co domluví manažer. Bližší informace nemám. Každopádně by bylo zajímavé si zahrát třeba proti Petru Nedvědovi,“ usmívá se.

„Slavia potřebuje pomoci, shání hráče. A pro hokejisty z nižší soutěže je zajímavé zahrát si v extralize. Pro případnou baráž nám pomůže, že si dopředu vyzkoušíme extraligovou hru,“ tvrdí.

Kvalitní výkony Ústeckých Lvů neunikly extraligovým klubům. Střeleckou formu například chytil Zbyněk Hampl, který se v posledních zápasech rozstřílel v Třinci. „Je dobře, že se dostal do optimální pohody,“ pokyvuje Alinč.

Hampl ovšem chyběl v posledním vystoupení Slovanu proti Kadani, ve kterém si žlutomodří připsali další tři body. „Máme už náskok třinácti bodů na druhé místo, což je velmi příjemné. Ale zatím to nic neřeší. Nálada je ovšem výborná, šlape to,“ pochvaluje si Alinč.

„Vyhráli jsme vcelku přesvědčivě, ale objevily se okamžiky, kdy jsme polevili. A skvěle nás podržel brankář Orct. Vychytal tři až čtyři góly. Soupeř nebyl slabý,“ hodnotí ústecký tahoun.

Chystaný Alinčův přechod do Slavie potvrdil i generální manažer Ústeckých Lvů Robert Kysela: „Honza by měl v pražském klubu působit na střídavé starty,“ upřesnil.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže