Ú s t í n/L. - Tahle show se opravdu nepovedla. Ústečtí Lvi padli potřetí v sezóně v domácím prostředí, tentokrát po značně matném výkonu nestačili na průměrnou Olomouc. Závěrečný nápor žlutomodrých přišel už pozdě, a tak dvoutisícovka nejvěrnějších příznivců vyprovodila Slovan pískotem. „Stalo se nám to samé, co v Písku. Řekneme si, že na ně vlítneme a na ledě se děje něco jiného,“ diví se Marek Čurilla nejproduktivnější hráč ústeckého souboru.

Před rokem na sebe upozornil skandálním incidentem, při kterém se zapálil, letos na sebe strhává pozornost vynikající bodovou efektivitou, která mu vynesla průběžné první místo v klubovém bodování. V posledním listopadovém víkendu však střelecky mlčel, stejně jako většina týmu. Jediný gólový zásah Ústeckých Lvů přišel až deset minut před koncem.

To už bylo docela pozdě, že?

Stalo se nám to samé, co v Písku. Řekneme si, že na ně vlítneme a na ledě se děje něco jiného. A pak zapneme až na poslední třetinu, což je samozřejmě pozdě. Kdybychom hráli a bojovali po celý zápas, nemohlo by to takhle dopadnout. Bylo to nevydařené utkání.

Stihli jste alespoň závěrečný nápor, Olomouc tak neměla až do konce zápasu nic jistého…

Třetí třetina byla z naší strany výborná, ale když dostaneme dva laciné góly a navíc hrajeme s tak kvalitním soupeřem, těžko se to otáčí. Olomouc to zatáhla, bránila v pěti hráčích a těžko se nám procházelo do jejich pásma.

Po herním útlumu jste vyhráli šestkrát po sobě, nyní jste si připsali dvě zbytečné porážky. Co se stalo?

Vzhledem k tomu, jak máme kvalitní tým, by se nám to nemělo stávat. Minulé zápasy byly vynikající, ale pak, když přijedeme do Písku, který je poslední, tým to trošku rozhodí. A v hlavách nám to možná zůstalo i do zápasu s Olomoucí.

Nicméně, v současné době se osobně nacházíte v dobré formě, jedenáct branek a sedm asistencí je toho důkazem…

V přípravě jsem se hledal, zkoušely se různé herní varianty. Necítil jsem se v té době úplně ideálně a navrch jsem se zranil. Začátek sezóny mě ovšem zastihl v dobré formě. Tvrdě pracuji a připravuji se na sezónu, takže úvody většinou dobře zvládám.

Vedete klubovou produktivitu, což je jistě pro vás potěšující…

Hlavní jsou ale týmové výsledky. Obzvlášť v první lize, kdy se očekává, že budeme hrát nahoře, je potřeba, aby se dařilo všem hráčům. Nejdůležitější je si načasovat formu na play-off a věřím, že se nám to povede. Třeba Rok Pajič hraje výborně, ale tolik neboduje. Pak se takovým hráčům může vytýkat jejich koncovka, přitom podávají skvělé výkony, ale nepodaří se jim dát gól. Není to jenom o pohledu na statistiky. Sám jsem měl třeba v Kladně dobré zápasy a nebodoval jsem.

Minulou sezónu se první liga nesla v duchu vzájemných dostihů Ústí a Chomutova, letos je soutěž podstatně vyrovnanější. Nechává vás klidným, že vám dýchá na záda Jihlava či Havlíčkův Brod?

Zklamaný z toho nejsem. Náš tým má obrovskou sílu a věřím, že se to projeví. Hrát skvěle celou sezónu nelze. Když dám příklad na sobě, i já pociťuji, že mívám občas výpadky. Prostě jednou jste nahoře, podruhé dole. Osobně se mi v současné době daří a jsem přesvědčen, že pokud využijeme týmový potencionál, do baráže najisto postoupíme. Jsou tu skvělí útočníci i obránci.

První liga pokračuje zběsilým tempem, po zápase s Olomoucí je na programu pondělní kolo a o dva dny později derby s Litoměřicemi. Vyhovuje vám takový rytmus zápasů?

Tohle mi vůbec nevadí. Jsem zvyklý z Kanady, že jsme třeba na tripu odehráli pět zápasů v šesti dnech. Na to jsem připravený. Jsme profesionálové, mladý tým, a myslím si, že s tím problém nemáme.

Dobrými výkony jste si řekl o střídavé působení ve Slavii. To vás určitě potěšilo…

Hrát na Spartě nebo Slavii je pocta. Jsem rád, že se na tom kluby domluvily. Kdy za Slavii nastoupím, zatím netuším. Mluvil jsem o tom s agentem, ale nechám to na klubech, jak se domluví. Když mě pošlou tam, tak půjdu, když mi řeknou vrať se, tak se vrátím. Musím poslouchat nadřízené, takže to neřeším a nechám to na klubech. Naposledy jsem hrál extraligu v březnu v play-out za Kladno proti Kometě Brno.

Na Slavii se setkáte se čtveřicí hráčů Chomutova, které pražský klub také angažoval. To bude jistě pikantní, že?

Přemýšlel jsem nad tím, četl o tom v novinách. Je to holt profesionální život hokejisty. To je stejné jako s Tomášem Handlovským, proti kterému jsem nastupoval vloni v play-outu v zápasech o všechno za Kladno proti Boleslavi. Byly to vypjaté zápasy a najednou jsme spolu v týmu. Je to sice trošku odlišné než s hráči Chomutova, ale princip je stejný.

V červenobílém dresu se setkáte s uznávaným koučem Růžičkou. I z tohoto pohledu je štace na Slavii určitě zajímavá…

Je to nejrespektovanější kouč v extralize. Mám z něj samozřejmě obrovský respekt a těší mě, že budu mít možnost pod ním nastupovat.

Sledoval jste kauzu s odečítáním bodů v extralize i v souvislosti s Kladnem, ve kterém jste loni působil?

Nechci se k tomu moc vyjadřovat. Kauzu jsem ani moc nesledoval. Všiml jsem si pouze posledního vyjádření pana Šulce. Kladnu to samozřejmě pomohlo, ztratilo pouze šest bodů a posunulo se na předposlední místo. Každý se na to dívá jinak. Chápu Tomáše Vlasáka, jak se cítí…

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže