Ú s t í n/L. - Slovan má za sebou sedmnáct kol základní části a Lvi tak okupují třetí místo v celkové tabulce první ligy. Svých čtyřiatřicet bodů nasbírali díky sedmi výhrám za celé tři body, pěti výhrám za dva body a třem jednobodovým prohrám. V první polovině základní části neubojovali ani jeden bod pouze ve dvou případech – s Jihlavou a Hradcem Králové. Zhodnocení sedmnácti odehraných kol nám v rozhovoru poskytl trenér Ústeckých Lvů – Petr Rosol.

Pane trenére, jak hodnotíte uplynulou polovinu základní části?
Samozřejmě jsme očekávali možná trochu více, ale já už jsem před sezónou říkal, že letošní rok jednoduchý nebude. Loňská sezóna pro nás byla hrozně jednoduchá a snadná. Mužstva, která jsme tipovali, že budou nahoře (Jihlava a Hradec), tak tam jsou. Bohužel naše výkony nejsou optimální, ale je začátek sezóny a my to směřujeme k tomu, aby ty optimální výkony přišly v březnu, v dubnu. Myslím, že jsme měli i několikrát trochu smůly, takže těch bodů není určitě tolik, kolik jsme si představovali, ale nebral bych to jako žádnou velkou katastrofu.

Nachází se Slovan v herní krizi anebo je první liga letos vyrovnaná?
Já bych o krizi nemluvil. Jak jsem řekl, bylo pár smolných zápasů, kdy se nám střelecky nevedlo, a proto jsme body nezískávali tak, jak jsme chtěli. Vezměte si, že jsme prohráli dvakrát v normálním čase. Jednou 2:3 a jednou 2:4. To není žádná katastrofa. Zkrátka ta mužstva, co hrají proti Ústí a Chomutovu (Podívejte se na Chomutov, ten také nemá žádnou zázračnou formu) dneska hrají bez zábran. Nemají vcelku co ztratit, jsou to kvalitní týmy, kvalitní hráči a spousta jich je na samém začátku.

Jaká je nejsilnější stránka Lvů? A kde je jejich slabina?
Já si myslím, že v současnosti to je taková soudržnost a bojovnost, protože spoustu zápasů jsme ubojovali ke konci. Nebo to je také to, že když se úplně optimálně nedaří, tak ti hráči bojují a body i přesto získávají. A naopak děláme zbytečné individuální chyby dozadu a toho se musíme vyvarovat. Ale to je věc a zodpovědnost každého hráče. Zkrátka musí dělat to, co má.

Budete i letos stavět tým na vyrovnaných lajnách?
Určitě to letos uděláme trošku jinak. Vytvoříme dva bloky speciálně na přesilovku a možná vytvoříme ještě jeden třetí, ale určitě už to nebudeme hrát na všechny lajny.

Co dává týmu půjčování hráčů (Gula, Majdan, Šedivý) na pár zápasů? Co klubu přináší střídavé starty hráčů (Hovorka, Zeman a jiní) do extraligy?
Můžete někoho na oplátku očekávat?

My chceme vyzkoušet mladé hráče a postupně je třeba do týmu zabudovat. Nebo to je také tím, že jsme měli nějaké hráče zraněné. Zkrátka to tak v hokeji chodí. A půjčování našich hráčů do extraligy není jen proto, že máme od nich na oplátku někoho napsaného, ale ti hráči si vyzkouší jiný hokej a proti kvalitním soupeřům.

Na druhou polovinu základní části se vrátil Radek Fiala a k dispozici je i Dušan Salfický. Jak to bude vypadat v brankovišti?
Radka Fialu jsme potřebovali, aby tady měl odehráno patnáct zápasů, tak jsme ho vyměnili s Pavlem Francouzem. To bylo naplánované už dopředu. A Salfického ještě uvidíme, jelikož Fiala byl teď nemocný a zraněný, takže to budeme řešit podle situace.

Děkuji za rozhovor.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže