Ú s t í n/L. - Jedna vítězná šňůra skončila, další může začít. A to hned v Benátkách nad Jizerou, kam v rámci 25.kola přijíždí ústečtí hokejisté. Poslední vzájemný duel byl více než napínavý. Tehdy benátecký soupeř vytáhl eso z rukávu v podobě brankáře Marka Pince, který dlouho držel benátecké šance na úspěch. Utkání startuje v sobotu 28.listopadu v 17hodin.
19-3-1-1 celková bilance 6-5-0-13
1. postavení v tabulce 11.
64 získané body 28
88:40 skóre 57:68
Rok Pajič; 21b (12+9) nejproduktivnější hráč Martin Krupka; 16b (3+13)
Rok Pajič; 12 nejlepší střelec Petr Kica; 8
Roman Pšurný; 12 nejvíce asistencí Martin Krupka; 13
Zbyněk Sklenička; 69 nejtrestanější hráč David Kájinek; 43
Roman Pšurný; 16 +/- hodnocení Petr Kica; 9
1,90 průměr inkas. branek 2,80
93,42% úspěšnost brankářů 91,71%

Aktuální forma Benátek

V minulém ročníku se postarali o senzaci, když v předkole play-off vyřadili Chrudim a ve čtvrtfinále se následně střetli s ústeckým Slovanem. Letos se pohybují ve druhé polovině tabulky, v současné době drží jedenáctou pozici. V minulém střetnutí protrhli sérii tří porážek, když přehráli Šumperk 4:1. Benátecké výkony jsou vcelku střídavé. S favority soutěže se jim nedaří. Dvakrát padli s Chomutovem, jednou s Ústím. Těžký direkt paradoxně inkasovali od Olomouce (2:7). Nadruhou stranu dokázali bodovat v předních patrech tabulky pohybujícím se Znojmem, které dokonce dvakrát porazili.

Opory Benátek

Klub spolupracuje s extraligovým Libercem. Proto jsou celkem všední věcí různé přesuny hráčů mezi oběma celky. Liberci například pomáhal Tomáš Urban, v několika utkáních naopak vypomáhal Benátkám Martin Rýgl. Při velké marodce Bílích Tygrů lze očekávat, že někteří hráči z farmy posílí Liberec v nedělním extraligovém utkání.

Žádné hvězdy na soupisce nečekejte, tým je složen převážně z talentovaných mladíků. Nejproduktivnějším hráčem klubu je Martin Krupka (3+13). Hokejista, který před sezónou přišel z Vrchlabí se stal velkou oporou. Bodování obránců vede Michal Pavlů (6+3). Brankářskou jedničkou je Jiří Stejskal. Do několika střetnutí zasáhl Michal Nedvídek. V Benátkách se mihl i Michal Fikrt. Při pohledu na kádr si ústecký fanoušek jistě vzpomene na Aleše Válu, Jiřího Kudrnu a Václava Drábka, kteří v minulosti nosili dres Ústeckých Lvů.

Předchozí vzájemný duel

Poslední měření sil skončilo nečekaně těsným výsledkem. Jak už bylo zmíněno v úvodu, postaral se o to především brankář Marek Pinc. Svůj tým nesčetně podržel a překonal ho až ve třetí třetině přesilovkovou trefou obránce Jan Klobouček. „Soupeř dobře bránil, my jsme si vytvořili pár šancí, které jsme trestuhodně zahazovali, ale naštěstí jsme vyhráli 1:0 a jsme za to rádi,“ pravil tehdy asistent trenéra Slovanu Milan Skrbek.

Sestavy z posledních zápasů

Ústí n.L.: Orct – Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, O. Kříž, Sklenička, Gýna, Vobořil – Havlíček, Alinč, Pazourek – M. Pšurný, Hanzl, Dragoun – Šagát, Pajič, Heřman – Kloz, Vrtek, Šaffer.

Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Kajínek, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Vála - Bárta, Kudrna, Skořepa, Vařecha, Nevyhoštěný, Kazatel, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Kopic.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže