Ú s t í n/L. - Tohle tu ještě nebylo. A asi ani už nebude. Za dvacet minut ústecký tým nafasoval dva pětiminutové tresty a navrch v krátkém sledu dvakrát inkasoval. Likvidační kombinace? Pro někoho možná, Ústečtí Lvi však ještě vyrovnat dokázali. Víc už nestihli… „Nevím čím si mám takhle špatný začátek duelu vysvětlit,“ tvrdil Michal Dragoun, ústřední postava závěrečných chvil utkání.

Nastoupili bez Romana Pšurného, Pavla Janků a dalších několika opor. Po pár minutách si ze soupisky mohli odškrtnout další dvě jména. I přes prekérní situaci znojemské hokejisty přestříleli o dvacet střel a velký obrat byl na spadnutí.

Dragoun v pozápasovém ohlédnutí výmluvy nehledal. Nepřítomnost několika hráčů základního kádru jako příčinu ztráty dvou bodů nepřijal. „Hráčů máme dost. Pokud někteří nemohou nastoupit, máme další hráče, kteří je dokáží nahradit. Na to se vymlouvat nemůžeme,“ řekl jasně ústecký útočník.

Po nepovedené úvodní dvacetiminutovce nastoupil na led jiný Slovan. Soupeře místy jasně přehrával. „Bouřka po první třetině v kabině nebyla. Samozřejmě jsme věděli, že jsme první třetinu sehráli špatně. Něco jsme si řekli, ale nějaké větší vyříkávání nebylo,“ vysvětlil.

Lvi s nepřízní osudu bojovali až do konce. V samém závěru se jim povedlo vyrovnat. „Nějakou vnitřní sílu to ukazuje. Prohrávali jsme. Bylo jasné, že se nevzdáme a až do konce se pokusíme s výsledkem něco udělat. Vzhledem k průběhu střetnutí jsme rádi aspoň za jeden bod,“ oddechl si Dragoun.

Dragoun byl přímým účastníkem situace, které zaručila žlutomodrým bod. Svojí gólovou asistencí zajistil overtime. „Měl jsem prostor a střílel jsem doprostřed branky, aby se puk někam odrazil. Robin Hanzl se výborně zorientoval a kotouč dorazil,“ popsal důležitý moment, na který celá Zlatopramen Aréna čekala.

Radost Lvů nakonec dlouho netrvala. Po půl minutě prodloužení rozhodl znojemský Kolafa. Jeho brance předcházelo vyloučení Zemana ze závěru třetí třetiny. Slovan se ve třech neubránil. „Podle mého názoru to faul nebyl. Znojemští hráči dost padali. Rozhodčí potom tyhle situace posuzují jako nedovolené,“ hřímal Dragoun.

Dragoun litoval oprávněně. Podruhé v řadě na ústeckém stadionu se totiž prodlužovalo. Nevídaný jev. Proti Chrudimi Slovan z ledu odjížděl jako vítěz, tentokrát ne. „Soupeři se na nás lépe připravují než ze začátku sezóny. Dávají si větší pozor. Jinak nevím čím to je. Nic zvláštního bych v tom nehledal,“ ukončil rozbor středečního duelu s loňským extraligovým účastníkem Dragoun.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže