Po skončení základní části NOEN extraligy juniorů se do poslední možné chvíle řešilo, jak dál ve skupinách o udržení. Některé týmy, a nutno dodat, že mezi nimi byl i ústecký celek, poukazovaly na to, že tým, který se na poslední chvíli nedostal do finálové skupiny, se náhle může ocitnout na opačném pólu tabulky.

Původní zamýšlený herní systém byl takový, že do finálové skupiny nebo skupiny o udržení si celek ponese pouze body ze vzájemných zápasů s celky, se kterými se ocitl ve skupině. Poukazovalo se na to, že stejný systém platí pro postup do osmifinále na MS. Ano, platí. Jenže jen pro postup, nikoliv pro hru o udržení v šampionátu. Tam si nikdo žádné body přinést nemůže a hraje se tak od nuly...

To by pro juniory Ústeckých Lvů znamenalo, že by nyní měli pouhých 9 bodů a klesli by téměř až na dno tabulky o udržení. Naproti tomu, pokud by předstihli Spartu, se kterou je dělil od lepšího postavení pouze vzájemný zápas, mohli by mít ve finálové skupině plných 18 bodů a vyhřívat se na výsluní špičky tabulky (vzájemné zápasy se Spartou, nejsou z pochopitelných důvodů započítávány).

Ve čtvrtek 12. listopadu 2009, pouhý den před zahájením druhé části NOEN extraligy juniorů, se uskutečnilo zasedání Výkonného výboru ČSLH, které mělo všechny připomínky vzít na vědomí a pokusit se je vyřešit.

První a nejdůležitější změnou je, že i pro sezónu 2010/2011 zůstane zachován počet 22 účastníků. Tzn., že nikdo nesestoupí přímo a pouze poslední tým se střetne v baráži s vítězem kvalifikace Ligy juniorů o jedno extraligové místo. Druhou a neméně důležitou změnou je to, že ve skupině o udržení jednotlivým týmům zůstanou zachovány všechny dosažené body ze základní části NOEN extraligy juniorů. Pro tým Ústeckých Lvů to tedy znamená, že do skupiny o udržení vstoupil na druhém místě, s počtem 29 bodů a aktivním skórem.

Plné znění změny Rozpisu soutěží ČSLH 2009-2010 si můžete přečíst na stránkách ČSLH.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže