Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi ve středu na ledě Kadaně zvítězili pošesté v řadě a stále na druhý Chomutov drží čtyřbodový náskok. I netradičně v pátek 6. listopadu od 18:00 budou chtít pokračovat v nastoupeném trendu a získat další tři body. Postaví se jim atraktivní soupeř – HC Olomouc.
14-2-0-1 celková bilance 11-2-1-3
1. postavení v tabulce 3.
46 získané body 38
62:23 skóre 57:35
Roman Pšurný; 16b (7+9) nejproduktivnější hráč Martin Davídek; 18b (11+7)
Rok Pajič; 11 nejlepší střelec Martin Davídek; 11
Roman Pšurný; 9 nejvíce asistencí Richard Brančík; 11
Zbyněk Sklenička; 28 nejtrestanější hráč Martin Davídek; 26
Roman Pšurný, Jiří Zeman, Vladimír Gýna; 13 +/- hodnocení Martin Vyrůbalík; 11
1,76 průměr inkas. branek 2,11
94,14% úspěšnost brankářů 93,04%

Ústečtí Lvi

Základní část soutěže se přehoupla do své druhé poloviny. Fanoušek Ústeckých Lvů musí být při pohledu na tabulku spokojený. Slovan naposledy vypráskal v regionálním derby Kadaň 6:0. Od duelu v Chomutově drží stoprocentní bilanci: šest utkání – šest vítězství. Zlepšil se i herní projev, neduhy z úvodu sezóny jsou už definitivně zapomenuty. Žlutomodří neinkasují a konečně střílí branky. Nenabízí už těsné výsledky s minimem gólů. Nedávno čtyřikrát skórovali v Havlíčkově Brodě, naposledy sfoukli půltuctem branek Beroun i Kadaň.

Kádr Lvů

Chcete vidět útočný hokej se spoustou gólů? Hledejte na ledě čísla 76 a 19. První patří Roku Pajičovi, druhé Romanu Pšurnému. Jeden před sezónou přišel z Vrchlabí, druhý z Mladé Boleslavi. Co mají společného? Devastují obrany soupeřů a pravidelně skórují. Slovinský štírek vede klubovou tabulku střelců, o pár minut mladší z ústeckých dvojčat Roman Pšurný pro změnu kanadské bodování. O Roku Pajičovi platilo, že branky především připravuje. Letos je však všechno jinak. Gólové zásahy sbírá téměř v každém střetnutí a věří, že bude nejlepším střelcem první ligy. To Roman naposledy hattrickem složil Beroun. Dočkáme se dalšího koncertu křídla čtvrté formace?

Poprvé od zářijového zranění se v domácím prostředí představí Andrej Novotný, který nastoupil už v Kadani. V brance můžeme očekávat navrátilce z Plzně Dušana Salfického.

Aktuální forma HC Olomouc

Jediní stačí regionální dvojici ze Severu. Pevně se drží na třetí pozici a naplňují předsezónní prognózy. Ve Zlatopramen Aréně se očekává kvalitní hokej. Mora se nese na vlně euforie. Bodovala v deseti zápasech v řadě, ve kterých nasbírala 26 bodů! „S blázněním počkáme až do Vánoc. Jestli pak budeme druzí nebo třetí, bude to fajn. Máme odskok od pátého týmu. Chce to pořád makat a nebýt na hrušce,“ řekl médiím Radim Kucharczyk.

Z posledního duelu celku vyznávajícího červenobílé barvy si kouč Petr Fiala odnesl smíšené pocity. Jeho tým sice zdolal Beroun, trenér Petr Fiala však litoval chyb v obraně. „S defenzivou, jakou jsme předvedli, bychom v Ústí měli neskonalé problémy,“ tvrdil.

Opory HC Olomouc

Klubové bodování vede Martin Davídek (11+7). Produktivní je i Milan Ministr (7+9) či Richard Brančík (4+11). Pozor však na Radima Kucharczyka! Bývalý hráč Znojma se rozstřílel. V minulých dvou duelech hned čtyřikrát překonal soupeřova brankáře. O zkušeného útočníka se zajímají extraligové celky. „Mám vedle sebe dva šikovné techniky. Když si dokáži najet, puk mi dají. Díky nim dávám góly,“ svěřil se tisku.

Proti Lvům se nepostaví dlouhodobě zraněný Jiří Řípa ani Richard Bordowski. Navíc odešel Lubomír Korhoň a náhrada za něj je v nedohlednu.

Slovo na konec

K řízení utkání je delegováno plzeňské trio: mezinárodně uznávaný hlavní rozhodčí Vladimír Šindler a Tomáš Brejcha s Liborem Suchánkem jako asistenti na čarách.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický (Orct) - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Novotný, Kubát, Gýna, Sklenička - Hovorka, Šagát, Heřman - Janků, Hanzl, Kloz - Mrázek, Pajič, Dragoun - M. Pšurný, Mikulík, R. Pšurný.

HC Olomouc: Žigárdy - Bartoň, Janáček, Lhotský, Mikel, Nedbálek, Ondrušek, Staněk - Bordowski, Brančík, Davídek, Černý, Čuřík, Haluza, Korhoň, Kucharczyk, Mikšan, Ministr, Polodna, Zbořil

Další program sobotního 18.kola

HC Havířov Panthers - Orli Znojmo
HC Benátky nad Jizerou - KLH Chomutov
Salith Šumperk - HC Dukla Jihlava
HC Berounští Medvědi - HC Tábor
SK Horácká Slavia Třebíč - SK Kadaň
HC Vrchlabí - HC Chrudim
HC VCES Hradec Králové - HC Rebel Havlíčkův Brod
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže