Ú s t í n/L. - Po jednoznačném zápase, kdy Slovan rozstřílel neškodnou Jihlavu vysokým rozdílem 8:1, jedou Ústečtí na led nepříliš oblíbeného soupeře. V rámci čtyřiadvacátého kola směřují do Berouna, zápas s Medvědy začně v pondělí 17.11.2008 od 17:30. První měření sil dopadlo lépe pro Severočechy, přestože dokázali zápas přetavit ve vítězný až v poslední vteřině základní hrací doby a vyhráli hubeně 2:1.

Statistiky

16-2-2-3 celková bilance 8-1-0-14
7-1-2-1 zápasy venku 3-0-0-9
9-1-0-2 zápasy doma 5-1-0-5
2. postavení v tabulce 12.
54 získané body 26
74:45 skóre 40:63
0 utkání bez vstřelené branky 4
1 utkání se shut-outem 2
8:1 (Jihlava) nejvyšší výhra 4:0 (Benátky)
2:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 1:8 (Chomutov)
Špirko; 21b (9+12) nejproduktivnější hráč Tvrzník M.; 11b (5+6)
Šagát; 10 nejlepší střelec Vlček; 6
Špirko; 12 nejvíce asistencí Mazanec, Tvrzník; 6
Sklenička; 63 nejtrestanější hráč Mazanec; 67
Volke – 91,67% úspěšnost brankáře Štelmach – 91,99%
Volke – 1,62 průměr inkas. branek Štelmach – 2,61
20 góly v přesilovkách 11
17,24% využití přesilovek 9,02%
1 góly v oslabení 3
9,4% střelecká úspěšnost 5,69%

Úvod

První letošní zápas Slovanu s Berounem se odehrál v Ústí na začátku října. Pokud jste tento zápas navštívili, dost možná si naň ještě dobře vzpomínáte. Beroun byl přestřílen 56:20, výsledek tomu ale příliš neodpovídal. Hosté totiž úporně bránili výsledek 1:1 a Ústeckým se nedařilo vyjádřit herní převahu góly. Když už se zdálo, že zápas dospěje do prodloužení a mnozí nedočkavci z řad publika již postávali před stadionem u stánků s pivem, rozhodl o zisku tří bodů vteřinu před koncem Martin Šagát. Je otázkou, jestli Slovan naváže na brankové hody ze zápasu s Jihlavou, či bude mít s berounskou obranou opět problémy. Zápas budete moci sledovat tradičně na onlajnu a pro ty, kteří chtějí vidět zápas s týmem, který Ústí nadchl k jedenáctizápasové výherní sérii, vypravuje fanklub autobus. Informace k výjezdu jsou v bleskovkách na titulní straně.

Aktuální forma Berouna

V současné době Medvědi okupují dvanácté místo prvoligové tabulky. Ztrácí bod na Olomouc, na druhou stranu mají čtyřbodový náskok na Kadaň. S tou také sehráli svůj zatím poslední zápas. A nutno říci, že úspěšně. Přestože zápas byl poměrně vyrovnaný, Beroun si nakonec ze severu odvezl plný počet bodů za vítězství 3:1. Naplno bodoval i ve svém posledním domácím zápase. V něm přivítali Benátky nad Jizerou, které bez větších problémů porazily 4:0. Celkově jsou výsledky Berouna nikterak překvapivé, s týmy "silné čtyřky" Medvědi ani jednou nebodovali, Chomutov a Brno jim dokonce zasadili letos zatím největší direkty (1:8, resp. 1:7).

Opory Berouna

V týmu se prosadilo větší množství hráčů, kteří měli kdy co dočinění se Slovanem. Kanadské bodování obránců vede David Mazanec (-1) se sedmi body, ale také se šedesáti sedmi trestnými minutami. Dále v obraně najdeme Petra Hořavu (+3) nebo Daniela Zápotočného (0), oba dva exústečtí hráči se ovšem bodově ještě neprosadili. Práci před brankářem Štelmachem zastává také Jaroslav Nedvěd (+3, 1b), dlouholetý hráč Sparty.

V obraně se nejvíce daří Martinovi Tvrzníkovi (-4), letos se mu podařilo přesně zamířit pětkrát, šestkrát na gól nahrál a je tak nejproduktivnějším hráčem Medvědů. Dvě místa za ním je Ladislav Slížek (-3), další hokejista se zkušenostmi s angažmá ve Slovanu. Připsal si zatím bodů devět.

Kádr Slovanu

Vysoké vítězství nad Jihlavou bylo hokejovým koncertem pro fanoušky Ústí, hráči si též po předchozích nejistých výkonech spravili chuť. Na to ovšem vrhá stín ztráta brankáře a elitního útočníka. Po nešťastném střetu bude chybět Zdeněk Orct, jehož zranění vypadalo poměrně hrozivě. Doktoři nakonec diagnostikovali naraženou krční páteř. Orct zaskakoval ve žlutomodré za nemocného Dušana Salfického, který bude chybět nadále a jeho místo zatím zaujme Martin Volke. Po zápase s týmem z Vysočiny skončil v péči lékařů i kapitán Jan Čaloun s podezřením na otřes mozku. Hrát nebude ani Václav Novák, který laboruje s naraženými žebry. Mimo hru zůstává i Milan Mulík, kterého do utkání nepustí pohmožděný stehenní sval.

Vzájemné zápasy

2008/2009
Ústí – Beroun 2:1 report, preview

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct (24. Volke) – Bolf, Tůma, Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Vágner, Novotný – Čaloun, Dragoun, Sklenička – Šagát, Špirko, Šaffer – Janků, Pazourek, Kloz – Heřman, Hanzl, Prorok.

HC Berounští Medvědi: Štelmach - Gudas, Martinec, Šmach, Mazanec, Nedvěd, Vaněček, Malý, Vejvoda, Tvrzník, Kica, Pavel, Stieler, Slížek, Novotný, Kupec, Kubica, Vlček, Hlusička, Křesťan, Pánek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže