Ú s t í n/L. - Nelehkou úlohu měl v Chomutově gólman Zdeněk Orct, který posílil Lvy krátce před tímto zápasem. Viróza Dušana Salfického přinutila vedení hledat náhradu, volba padla právě na kladenského Orcta. Pro toho byla situace o to složitější, že se krátce předtím navrátil z měsíční pauzy způsobené zraněním. Zápas v Chomutově však litvínovský odchovanec zvládl a pomohl tak Lvům k důležité výhře.

Jaké pro Vás bylo naskočit do tak důležitého zápasu, jako bylo derby s Chomutovem?
Tím, že to pro mě byl první zápas, tak jsem to ani nebral tak, že by to měl být nějaký vyhecovaný zápas. Samozřejmě jsem věděl, proti sobě nastoupí dva špičkové prvoligové týmy, ale příliš jsem na to nemyslel. Po té tréninkové pauze, kterou jsem teď po zranění měl, jsem se necítil příliš dobře, takže jsem z toho zápasu měl trošku obavy.

Jak jste se cítil v zápase samotném?
Já už mám přece jenom něco odchytáno, takže jsem se s tím tak nějak srovnal. Ale po fyzické stránce jsem toho měl ve třetí části dost.

Jak se seběhlo Vaše hostování ve Slovanu? Hrála hlavní roli známost s Robertem Kyselou?
Tak to určitě, Robert mě jako první informoval. Dušan Salfický je nemocný, tak mi zavolal, jestli bych neměl chuť si zachytat. Vzhledem k tomu, že jsem měsíc před tím netrénoval, tak jsem chvíli váhal. Ale zase na druhou stranu jsem chtěl chytat, protože na Kladně jsem si teď moc nezachytal. Jsem za to rád, vím, že je to jen výpomoc a až se Dušan uzdraví, tak zase půjdu zpátky na Kladno.

Na Kladně Vás zatím letos příliš do brány nepouští gólman Kopřiva. Jaké to pro Vás je?
On chytá výborně. Já samozřejmě počítám s tím, že v mém věku jednou přijde ta situace, kdy budu krýt záda někomu mladšímu. Možná už ta situace přišla, možná ještě ne. Po dvaceti zápasech bych se ještě nerad odepisoval, ale on teď chytá opravdu výborně a řekl bych, že by za ním sedělo mnohem více gólmanů.

Zápas v Chomutově přinesl rychlé vedení 3:0, nakonec jste se ale museli strachovat o výsledek....
Nástup byl opravdu perfektní, já jsem, s prominutím, jenom čuměl (úsměv). Bylo jasné, že se Chomutov zvedne, protože takhle by to muselo skončit asi 50:0. Takže domácí se z toho trošku oklepali a pak se začali zlepšovat. Řekl bych, že jsme to vcelku zvládli a ještě jsme měli dost šancí. Velmi dobře pak zachytal Cikánek.

Ústí takto podobně rozehraný zápas minulý týden proti Hradci Králové dokázalo ztratit. Věděl jste o tom?
Věděl jsem o tom. Už před zápasem mi to říkali kluci. Na to jsem ani moc nemyslel. Za toho stavu 3:2 se tam ty myšlenky trošku začaly vkrádat, ale vzhledem k tomu, že s tím prostředím ještě nejsem příliš sžitý, tak jsem si to moc nepřipouštěl. Já měl dost starostí se sebou.

Zápas Chomutov – Ústí, to byl ve středu i souboj kladenských gólmanů...
Přiznám jsem, že jsem byl překvapený. Myslel jsem si, že bude chytat ten Fin. Cigi mi ale říkal, že je taky nemocný a že budeme chytat proti sobě. Trošku jsem se podivil, ale to bylo všechno. Bral jsem to jako zápas proti Chomutovu a ne jako proti němu.

Překvapila Vás kvalita zápasu v Chomutově?
To určitě. Byl to velmi kvalitní zápas. Myslím si, že tyhle týmy určitě svou kvalitu mají.

Jak jste v loňské sezóně vnímal Ústí jako extraligového nováčka? Jak na Vás působilo místní prostředí?
Ústí se o postup snažilo několik let. Pěkně zrekonstruovali ten vnitřek stadionu. To prostředí tady bylo hodně příjemný. Chodilo hodně lidí. Hokejové prostředí tady určitě je.

Ze začátku jste s Ústím bojovali o poslední místo, takže jste ho asi sledovali hodně...
Ze začátku určitě, to jsme byli poslední my. Já jsem spíš takovej, že koukám na týmy pode mnou. Já mimo pár roků v Litvínově hrál spíše ve spodních patrech tabulky, takže jsem se vždycky snažil vyhnout baráži. Tu jsem si prožil dvakrát, jednou se sestupem, jednou s postupem. To je pro mě největší strašák.

Po sestupu jste si tedy vyzkoušel celou sezónu v první lize. Jak se na to díváte zpětně?
My v té době měli abnormálně silný mančaft a moc konkurence jsme neměli. Dostali jsme rozkazem, že musíme zase hned postoupit. To byl takový Damoklův meč, že jiná situace neexistuje.

Ústí bylo v nejvyšší soutěži pouze rok. Teď se bude pokoušet o návrat zpátky. Je asi velký rozdíl v tom, že Kladno bylo tradiční účastník nejvyšší soutěže, že?
Přesně tak. Ale velký rozdíl byl i v tom, že my jsme opravdu v té lize neměli příliš velkou konkurenci.

Pro celek, který se nakonec probojuje do baráže, se ale na druhou stranu dá pokládat za výhodu, že během sezóny odehraje několik těžkých zápasů...
Může to tak být, ale zas bude složitější dostat se přes tyto soupeře. Bude se rozhodovat v play-off. Tam rozhoduje aktuální forma, momentální zranění a tak podobně. Ale to je ještě strašně daleko.

Děkuji za rozhovor.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže