Ú s t í n/L. - Ústí si spravilo po trestuhodné domácí porážce od Hradce Králové chuť. Zvítězilo ve sledovaném derby v Chomutově. Výhru z horkého ledu KLH nyní zkusí Lvi potvrdit proti ještě výše postavenému celku. Do Ústí míří druhý tým ligy Vrchlabí, jež vyhrálo už sedmkrát v řadě. Slovan má co oplácet, v prvním vzájemném utkání padl na ledě krkonošského celku 2:3 v samostatných nájezdech. Vendeta začíná v pátek 7. listopadu v 18:00 hod.

Porovnání týmů

14-2-1-3 celková bilance 15-1-1-3
7-1-1-1 zápasy venku 8-0-1-1
7-1-0-2 zápasy doma 7-1-0-2
3. postavení v tabulce 2.
47 získané body 48
64:42 skóre 61:38
0 utkání bez vstřelené branky 0
0 utkání se shut-outem 2
5:1 (Havlíčkův Brod) nejvyšší výhra 8:3 (Chrudim)
2:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 2:4 (Chomutov)
R. Špirko; 20b (8+12) nejproduktivnější hráč P. Beck; 13b (6+7)
J. Čaloun; 9 nejlepší střelec P. Beck; 6
R. Špirko; 12 nejvíce asistencí Beck, Konečný; 7
Z. Sklenička; 51 nejtrestanější hráč J. Fiedler; 50
Z. Orct - 95,56% úspěšnost brankáře T. Štůrala - 93.38%
Z. Orct - 1,30 průměr inkas. branek T. Štůrala - 1,81
16 góly v přesilovkách 16
16,33% využití přesilovek 16,84%
1 góly v oslabení 3
9,55% střelecká úspěšnost 10,05%

Aktuální forma Vrchlabí

Poté, co v 6. kole Vrchlabí skolilo Lvy v samostatných nájezdech, si počíná krkonošský celek jako ostřílené prvoligové mužstvo. Jen ve třech případech na svého soupeře Vrchlabí nestačilo, navíc v Havlíčkově Brodě z toho vykřesalo alespoň bod (1:2sn). Proti Chomutovu (2:4) a Hradci Králové (1:2) už to sice na body nebylo, ale zbylých 11 výher hovoří za mnohé. Vrchlabští nedrží druhou příčku jen o skóre za Kometou náhodou. Doma složili právě Brno, Havířov či Jihlavu a venku se neostýchali připravit o všechny body Olomouc, Chrudim či Beroun.

Opory Vrchlabí

S překvapivou jistotou vládne ve vrchlabské bráně mladičký Tomáš Štůrala (1,81 a 93,38%). Svými statistikami si drží pozici v pětici nejlepších gólmanů soutěže.
Obranu Vrchlabí precizně řídí kapitán mužstva Aleš Vála (4+5, +8), pro něhož rozhodně není ústecký led neznámý. Do soukolí krkonošské defenzivy skvěle zapadají rovněž David Galvas (3+3, +6) a Jaroslav Koma (3+2, +2).
V útoku udává tempo exboleslavský Patrick Beck (6+7), krok s ním pak drží Pavel Kříž (5+6) a Ondřej Látal (4+6).

BK Mladá Boleslav „B“

Z pohledu na soupisku Vrchlabí je jasné, s kterým extraligovým celkem drží "basu". V jeho kádru najdeme jména, jejichž podpisy se skví pod sestupem Slovanu do 1. ligy. Nikola Gajovský, Jonáš Fiedler, Tomáš Nouza či Václav Eiselt, to jsou nejvýraznější postavy s vazbou na Mladou Boleslav, na které se může Vrchlabí spolehnout. Někdejší ústecký forvard Eiselt se v minulém kole proti Kadani předvedl hattrickem.

Kádr Slovanu

Kádr Slovanu proti Vrchlabí dozná několika ztrát. S virózou stále zápolí Dušan Salfický, stejně jako v Chomutově ho nahradí Zdeněk Orct. Mladý obránce Petr Macháček si z Chomutova přivezl pochroumané koleno, Milan Mikulík si pro změnu léčí natažený stehenní sval. Reprezentační povinnosti budou v mládežnických výběrech plnit Ondřej Havlíček a Robin Hanzl, na turnaji v Německu budou slovenské národní barvy hájit Martin Šagát a Rastislav Špirko.
Naopak s tréningem už začal bek Vladimír Gýna, jeho start je však nejistý. Stejně nejisté je v zápase s Vrchlabím účinkování Davida Kuchejdy, kterého by mohly uvolnit České Budějovice.

Kádr Slovanu

Proti Jihlavě bude Slovan ještě postrádat Dušana Salfického, který se stále pere s virózou. Není jistý ani start Zdeňka Orcta, jenž s Kladnem v pátek zajížděl k extraligovému klání do Karlových Varů. V případě Orctovy neúčasti se do branky Lvů postaví Martin Volke.
Do utkání nezasáhne ani zraněný bek Petr Macháček. Chybět bude i Václav Novák, který má pochroumaná žebra.

Vzájemné zápasy

2008/2009
Vrchlabí - Ústí 3:2sn report, preview

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct - Bolf, Tůma, Klobouček, Zeman, Němeček, Macháček, Pojkar, Novotný - Šagát, Dragoun, Sklenička - Čaloun, Špirko, Heřman - Janků, Novák, Pazourek - Šaffer, Mikulík, Prorok.

HC Vrchlabí: Štůrala (Ševčík) - Koma, Bendík, Chatrnúch, Chaloupka, Vála (C), Galvas, Wagenhoffer, Matějíček - Nouza, Eiselt, Beck - Fiedler, Rusnák, Gengel - Konečný, Kříž, Látal - Krupka, Divíšek, Andres.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže