Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi pokračují v náročné sérii čtyř utkání venku. V Litvínově ukrojí třetí díl této porce. Slovan však čeká lopotná práce, Chemici doma body nerozdávají a naopak mají za sebou šňůru sedmi vítězných zápasů v řadě. Lvi ovšem v Pardubicích dokázali, že umí zabrat i na cizích hřištích. Jak dopadne konfrontace dvou severočeských sousedů s puncem derby se rozřeší v pátek 30. listopadu od 17:30 hod.
Porovnání týmů

7-2-5-11 celková bilance 3-6-4-12
0-0-4-10 zápasy venku 2-1-1-8
7-2-1-1 zápasy doma 1-5-3-4
10. postavení v tabulce 13.
30 získané body 25
73:81 skóre 51:91
1 utkání bez vstřelené branky 3
1 utkání se shut-outem 0
5:0 (Vítkovice) nejvyšší výhra 5:1 (Kladno)
1:7 (Slavia) nejvyšší prohra 0:11 (Karlovy Vary)
F. Lukeš; 20b (10+10) nejproduktivnější hráč P. Janků; 13b (7+6)
R. Reichel; 12 nejlepší střelec P. Janků; 7
F. Lukeš; 10 nejvíce asistencí Janků, Martinec; 6
J. Hranáč; 83 nejtrestanější hráč P. Hořava; 43
Hübl Jaroslav - 91,96% úspěšnost brankáře P. Přikryl - 92,86%
Hübl Jaroslav - 3,01 průměr inkas. branek P. Přikryl - 3,06
27 góly v přesilovkách 22
16,17% využití přesilovek 15,49%
3 góly v oslabení 5
8,74% střelecká úspěšnost 6,9%

Průběh sezony

Výsledky Chemiků čitelně odrážejí skutečnost, jestli se Litvínov střetl se soupeřem na vlastním ledě nebo venku.
Doma se Chemici stali postrachem ligy prakticky zkraje soutěže, jen Slavia (2:3) a Pardubice (1:2sn) si v prvních týdnech sezony odvezli ze severu Čech víc bodů, než zůstalo Chemikům. Ve své areně pak Litvínov trestal jednoho soupeře za druhým. Žlutočerní se o něco více museli ohánět jen se Spartou (5:4sn) či Plzní (3:2sn), zbytek extraligového pelotonu neměl nárok. S chutí si pak Chemici zastříleli proti Kladnu (6:2), Karlovým Varům (6:2) či Českým Budějovicím (5:3), které po polovině utkání musely likvidovat hrůzostrašnou ztrátu 0:5. Naposledy usmažil Litvínov v domácím kotli Vítkovice (5:0).
Venku je to však zcela jiná písnička. Obávaní šutéři mimo brány svého stadionu ztrácí lesk a prozatím jim z výjezdů musí stačit pouhé čtyři body, z nichž tři nasbírali v první čtvrtině soutěže. Poslední zápasy v Liberci (1:2) a Českých Budějovicích (3:4) byli přitom Chemici na nejlepší cestě k štědřejšímu bodovému zisku, ale v posledních minutách se jim pokaždé scénář utkání vymkl z rukou.

Tahouni mužstva

Očekávanou jedničku litvínovské branky Petra Fraňka zatím sužují peripetie všeho druhu. Prvních jedenáct kol stál kvůli viru, po návratu ho pak v 16. kole vyřadilo zranění v utkání se Spartou a po dalším naskočení na led vydržel mezi tyčemi jen dvě utkání do debaklu na Slavii (1:7). Většinu času tedy kryje záda obráncům Chemiků Jaroslav Hübl (3,01 a 91,96%).
Z defenzivy Chemiků na nejvíce bodů dosáhl Jaroslav Koma (1+6, -5). Zlý muž Litvínova Jan Hranáč dokáže být týmu platný i před brankou soupeře (4+2, 0) a totéž platí i pro Jiřího Šlégra (2+3, +2).
V prvním útoku vedle sebe doslova kvetou forvardi František Lukeš (10+10) a Robert Reichel (12+5). V druhé formaci udává tón Vojtěch Kubinčák (5+9).

Změny v kádru

Mezi Chemiky se příliš neprosadila letní posila Zdeněk Bahenský. Forvard se zkušenostmi ze zámoří většinu času nastupoval za prvoligový Most, a tak ho do 23. prosince uvolnil Litvínov na hostování do Karlových Varů.

Hlasy trenérů před utkáním

K utkání do Litvínova míří družina kouče Evana povzbuzená výhrou v Pardubicích. „Litvínov je doma velice silné mužstvo, vedle osvědčených jmen kolem Roberta Reichela se prosazují mladí hráči Jánský nebo Trávníček. Bude to specifický zápas, je to derby. Bude to vyhecované a my se na to moc těšíme,“ vyhlíží Vladimír Evan páteční duel.
V něm se určitě neobjeví František Mrázek. „Franta už s bolestí dohrával ve Zlíně, má pohmožděné zápěstí a v pátek nenastoupí.“ Nejistý je také start Andreje Nedorosta. „Andrej Nedorost dobral v neděli antibiotika, v úterý už byl trénovat. Pokud se bude ve čtvrtek na tréningu cítit dobře, tak není důvod, aby nehrál,“ říká Evan.
Litvínov bude spoléhat na podporu domácích diváků, s níž už sedmkrát za sebou svého soupeře předčil. „Chceme na to po prohře v Budějovicích hlavně zase navázat. Bude to těžký zápas, Ústí je nepříjemným soupeřem, který bojuje a dobře brání. Navíc je v tom nádech derby, přijedou diváci z Ústí, mohl by to být hezký hokej," těší se na utkání trenér Litvínova Jaroslav Hübl. Ten ještě stále nemá jasno ohledně účinkování forvarda Daniela Brandy, který v Českých Budějovicích nuceně absentoval. Dnes už ale trénoval.

Vzájemné zápasy

2007/2008
Ústí - Litvínov 2:1p report, preview

Sestavy z posledních zápasů

Litvínov: Hübl - Poživil, Šlégr, Koma, Hranáč, Skuhrovec, Vobořil, Punčochář, Tůma - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Jenáček, J. Černý - Trávníček, Benda, Sklenička - Machulda, Rindoš, Bednařík.

Ústí n. L.: Přikryl - Zeman, Vágner, Novotný, Hořava, Pojkar, Zápotočný, Ficenc, Gýna - Janků, Pazourek, Klimt - Novák, Martinec, Šaffer - Šagát, Špirko, Klobouček - Heřman, Přeučil, Hašek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže