Ú s t í n/L. - 18. listopad 2007. Nejtrudnější večer v novodobé historii ústeckého hokeje. V Karlových Varech inkasoval tým trenérů Evana a Macha plných jedenáct branek. Zažil potupnou porážku na ledě čtvrtého celku extraligy. Zapomenuta je dva dny stará výhra ze Sparty. Přestože je Slovan před posledním Kladnem o tři body, nastřílel nejméně branek a nejvíce inkasoval. Jak se vypořádá s debaklem. Zabrání pádu na poslední příčku tabulky? Tento týden jej čekají hned tři zápasy. „Udělám maximum, aby se tým zvedl,“ vzkazuje generální manažer David Šaffer.

Byl jste přítomen přímo na utkání ve Varech? Jak se takový zápas dá vydržet? Začal jste se modlit, aby byl konec?
Ano, byl jsem přítomný na zápase v Karlových Varech. Jsem trochu ateista, ale včera jsem se od šestnácté minuty první třetiny začal modlit, aby utkání skončilo.

Mohl jste z neděle na pondělí usnout?
Spát jsem šel až po druhé hodině ranní. Zhruba od půl desáté večer jsem seděl s trenéry, dívali jsme se na video a analyzovali jsme celou situaci. Nespalo se mi dobře...

Pamatujete podobnou ostudu? Určitě ne přímo za svého působení v roli generálního manažera, ale zažil jste něco srovnatelného?
Takový debakl určitě nepamatuji.

Jak reagovali lidé na včerejší výsledek? Zaznamenal jste zvýšený počet dotazů, otázek, mailů či zpráv apod.?
Ano, zaznamenal. A je to logické. Už při příjezdu večer tu na mne lidé pokřikovali. Těch negativních reakcí je hodně. Nicméně i to je hokej. Jednou jste nahoře, jednou jste dole.

Jakou bude mít zápas dohru? Budou padat nějaké tresty, pokuty? Proběhnou nějaké pohovory?
Proběhne spousta na sebe navazujících kroků. Tuto ostudu neponecháme bez odezvy.

Co tak vysoká porážka napoví o stavu týmu? Neurychlí případné myšlenky na nějaké změny v mužstvu?
Změny nastanou určitě.

Dalo by se aspoň trochu konkretizovat, jaké kroky hodláte podniknout?
Tak prvním je trejd s Kometou Brno. Za Tomáše Houdka přijde Vladimír Gýna. Další kroky budou následovat

Co vzkázat fanouškům, aby je debakl neodradil od návštevy nejbližších zápasů?
Chtěl bych se velice omluvit všem fanouškům. Především těm, kteří byli přítomni osobně ve Varech, ale i všem ostatním. Ti, co přijeli do Varů, fandili jako o život i za stavu 0:11. Klobouk dolů před všemi. Na oplátku jim vzkazuji, že udělám maximum, aby se tým zvedl a byl to zase „náš“ Slovan.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže