František Ptáček.">
Praha - Po půl roce se znovu setkal s ústeckými hráči a fanoušky. Na jaře se v dresu Mladé Boleslavi musel klidit z cesty Slovanu, který kráčel do nejvyšší soutěže. Před Ústeckými Lvy se Martin Altrichter sklonil i v pražské T-Mobile Areně. Sparta senzačně prohrála s nováčkem extraligy 1:2. "Ústí hrálo na hranici svých možností. My se střelecky trápíme," hodnotí své první vystoupení v dresu Sparty Altrichter. "Musí zazvonit pořádnej budíček," volá po herním probuzení kapitán Sparty František Ptáček.
Pouhý den před utkáním s Ústím se ve sparťanské šatně zahnízdila nová posila. Brankář Martin Altrichter měl namířeno do Běloruska, nicméně díky zranění Tomáše Duby ho Sparta získala do svých řad. „Po zralý úvaze jsem stornoval smlouvu v Bělorusku a nabídka od Sparty se neodmítá. Jsem rád, že se to dotáhlo do konce,“ je spokojený Altrichter.

Premiéru v dresu s velkým „S“ na prsou však Altrichter slavit nebude. Přestože zlikvidoval 33 střel, tak proti Ústí to rudým na výhru nestačilo. „Nepřekvapili mě, nahazovali puky, hráli obětavě, důrazně, na hranici svých možností. Bohužel my nedáváme branky, je vidět, že se střelecky trápíme. Vůle tam byla, jen to chce víc štěstí. Já si myslím, že mančaft půjde nahoru.“

Vedle ústeckých útočníků se musel „Alťák“ vypořádat i s nevraživostí ústeckých fanoušků. Hostující kotel dal Altrichterovi hlasitě najevo, že na půtky z loňské série s Mladou Boleslaví, jejíž bravy Altrichter tehdy nosil, nezapomněl. „To už je z loňského semifinále z 1. ligy, kdy jsme se štengrovali. Asi tam nejsem moc oblíbenej,“ udržuje si nadhled rodák z Jihlavy.

Mimo první mač v dresu Sparty se Altrichterovi nevyvedla ani oslava pětatřicátých narozenin. Dárku se od svých spoluhráčů na ledě nedočkal. „Každý vítězství by bylo dobrý. Mně by bylo jedno, kolik bysme vyhráli, hlavně aby byly tři body. Takhle si na to budu muset ještě počkat.“

S aklimatizací by impulsivní brankář neměl mít problémy, byť ho noví spolubojovníci nepřivítali oslnivým výkonem. „Já jsem prošel tolik štací, že mě jentak nic nezaskočí. Ale ještě to bude chvíli trvat, než si s klukama sedneme, byl to první zápas. Kdybysme vyhráli 5:2, tak se nikdo nemohl divit a já bych byl štastnější,“ nechal se slyšet vítěz extraligy z ročníku 2003/2004.

Svého psa zakopali Sparťané do impotentní koncovky. Navzdory snajperům typu Tona či Nedvěda si rudí na obranu Ústí přišli jen jednou. „My jsme vždycky dávali víc branek, než dostávali. Samozřejmě, že je lepší dát pět branek, než jednu, dvě. Takový náskok se těžko brání. Nevím, čím to je. Střelce máme, trénujeme, těžko říct, asi máme zaklepáno,“ neví si rady kapitán Sparty František Ptáček.

„Je to hodně špatný, musí tady zazvonit pořádnej budíček. Dobře, s Kladnem jsme dali tři branky, to už by se dalo vyhrát, ale proti Ústí to byl zas jeden gól a to se vyhrává blbě. To je naše dlouhodobá nemoc, že nedáváme góly, to se pak těžko hraje,“ rozebírá současný obraz sparťanské hry Ptáček.

Na Spartě mají tedy o čem přemýšlet. Jediný bod ze dvou utkání s týmy, které se krčí na dně tabulky, sparťanské vedení těžko uspokojí. „Už po utkání s Kladnem proběhly nějaké pohovory a myslím, že po Ústí proběhnou další. To se Spartě nemůže stát, že prohraje dvakrát za sebou s papírově slabšími soupeři,“ burcuje vůdce mužstva z Holešovic.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže