Ú s t í n/L. - Martin Šagát by se dnes měl poprvé objevit v ústeckém dresu. I když půjde jen o přípravný zápas, Martin se podle svých slov moc těší: "První zápas na novém stadióně, před novými fanoušky, je určitě důležitý, i když je to jen příprava, ale je třeba udělat dobrý dojem," říká hráč, který prohlašuje, že chce být hlavně prospěšný týmu. Více se dozvíte v tomto rozhovoru.

Jaká cesta vedla k Vašemu angažmá v Ústí? Po loňské sezóně to vypadalo, že ještě zůstanete v zámoří.

Vypadalo to všelijak. Já jsem dostal nabídku z Toronta, byly tam i nějaké jiné, ale byly tam nějaké problémy s agentem a pak už byl plný tým. Tak jsem říkal, že chci jít radši do Evropy. Chvíli to trvalo, ale jsem rád, že jsem nakonec tady v Ústí.

Ústečtí Lvi jsou v extralize nováčkem, momentálně na předposledním místě. Nebojíte se toho trochu?

Tak tréma je určitě. Ať už jdete do prvního nebo do předposledního týmu, tomu se neubráníte. Kdyby nebyla ta tréma, tak je jasné, že by Vám to bylo jedno. Tréma je určitě dobrá věc. Změna v hokeji to bude určitě velká, budu si muset zvyknout na větší hřiště, ale určitě se toho nebojím.

Odkdy jste v Ústí?

Přiletěl jsem v sobotu, proto jsem ještě v neděli nehrál. Od neděle už jsem ale v tréninku a v úterý bych měl nastoupit.

Sledoval jste českou extraligu? Rozhodoval jste se mezi více mužstvy?

Já jsem sledoval českou i slovenskou extraligu. Ve hře byly i jiné týmy, například Sparta. Ale to je tým, který má hrozně moc hráčů a já jsem řekl, že radši budu více hrát.

Jak byste se charakterizoval? Co jsou Vaše přednosti?

Jsem útočně laděný, hodně napadání, bojování v rozích a připravování gólů pro střelce. Doufám, že i nějaké góly padnou. Budu se snažit dělat všechno pro tým. Chci plnit všechno, co mi řekne trenér, ať už to bude cokoliv, chci být prospěšný týmu.

V neděli jste měl možnost vidět své budoucí spoluhráče v akci. Jak se Vám líbil zápas s Kladnem?

Nástup byl trošku pomalejší, hned dostali dva góly, ale dokázali se dostat zpátky a to ukazuje hodně charakter. Vrátit se ze stavu 1:3 a vyhrát na nájezdy je určitě hrozně těžké na psychiku. Ten tým má určitě charakter a musíme to jen doladit.

V týmu působí více slovenských hráčů. Znal jste se s někým už z dřívějška?

Znám se jenom s Rasťou Špirkem, s tím jsem hrál za dvacítku. Hráli jsme i proti sobě, já za Trenčín a on za Martin. Ostatní znám jenom podle jména.

Mluvil už jste s trenérem o Vaší roli v týmu?

S trenérem jsme mluvili o tom, co ode mě očekává, a o stylu, jakým by to mužstvo mělo hrát. O konkrétním útoku jsme se zatím nebavili.

Jaké jsou Vaše první pocity z Ústí nad Labem jako města?

Pocity jsou zatím super, já jsem sice sobotu i neděli polovinu dne prospal, ale město je krásné. Viděl jsem, že tu hodně rekonstruuje, je starší a rozlehlé, což se mi líbí.

A jak se Vám líbí zázemí?

Stadión se mi také moc líbí. Slyšel jsem, že byl rekonstruovaný, šatny jsou nádherné, zázemí je na velmi dobré úrovni.

Jak na Vás působí noví spoluhráči? Už jste se s nimi stihl více seznámit?

Se spoluhráči jsem se zatím příliš nestihl seznámit, nechtěl jsem tam moc chodit, když měli zápas, zatím jich znám jen pár. Ale myslím si, že je tady super parta.

V úterý Vás čeká první zápas. Jak se těšíte?

Určitě se na to těším. První zápas na novém stadióně, před novými fanoušky, je určitě důležitý, i když je to jen příprava, ale je třeba udělat dobrý dojem.

Děkuji za rozhovor a ať se v Ústí daří!

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže