Ú s t í n/L. - Krásná sezona měla jedinou kaňku – finálovou sérii s Českými Budějovicemi. Jinak Slovan předvedl své dosud nejúspěšnější vystoupení v novodobé historii. Jako jediný dokázal téměř celou sezonu dýchat Jihočechům na záda. Třetí Hradec Králové za ním skončil s více než třicetibodovou ztrátou. Díky výluce v NHL byla i první liga protkaná řadou výborných hokejistů. Za Ústí hrál mistr světa Martin Štěpánek, dva zápasy také Jan Čaloun.

DÍL 5. SEZONA 2004 – 2005

Krásná sezona měla jedinou kaňku – finálovou sérii s Českými Budějovicemi. Jinak Slovan předvedl své dosud nejúspěšnější vystoupení v novodobé historii. Jako jediný dokázal téměř celou sezonu dýchat Jihočechům na záda. Třetí Hradec Králové za ním skončil s více než třicetibodovou ztrátou. Díky výluce v NHL byla i první liga protkaná řadou výborných hokejistů. Za Ústí hrál mistr světa Martin Štěpánek, dva zápasy také Jan Čaloun.

14. dubna představilo vedení nového trenéra. Stal se jím Pavel Hynek, který na hlavní trenérský post zamířil po asistentské židli u Václava Sýkory v Litvínově.

Ztížené podmínky díky rekonstrukci zimního stadionu provázely celou přípravu. Museli ji absolvovat na stadionu v Děčíně. Odtrénovali tam dvoufázově úvodní týdny přípravy a odehráli domácí přípravné zápasy. Na tiskové konferenci těsně před sezonou manažer David Šaffer jasně vyhlásil: "Každý rok jsme se snažili vždy udělat krok směrem výš. Letošní sezónu by to rozhodně mělo být finále 1. ligy. Samozřejmě klubovým cílem je play off, protože se říká, že potom se uvidí. Rádi bychom ale, už s ohledem na loňské semifinále, pokročili o ten pomyslný stupínek výš. Jak to dopadne ukáže až sezóna. Mužstvo máme opět o něco kvalitnější, takže pokud bychom se do finále nedostali, byl by to jednoznačný neúspěch."

Velký vliv na české soutěže ročníku 2004/05 měla výluka v NHL, která se nakonec vůbec nerozeběhla. Z extraligy plno krajánků ze zámoří vytlačilo ze sestav kvalitní hokejisty, kteří by jinak jistě patřili do extraligových kádrů. Ti takto putovali do týmů první ligy. I Slovan na tom vydělal, na poslední chvíli se v Ústí objevili zkušení hokejisté David Pazourek a Jan Kudrna.
České Budějovice, které v závěru předešlé sezony překvapivě propadly v baráži s Duklou Jihlava získaly do svého týmu své odchovance, reprezentanty. Celou sezonu na jihu Čech odehráli mistři světa Václav Neckář, Václav Prospal a Radek Dvořák. Ještě s sebou do Budějovic přivedli kamaráda Andrewa Ference. Na jihu Čech pak chytal mistr světa z Vídně 1996 Roman Turek.

Premiéru v Opavě zvládli Lvi vítězně (2:0, brankami Přeučila a Jankových). První domácích zápas oddálili kvůli rekonstrukci stadionu. Poprvé se před domácím publikem představili až ve čtvrtém kole proti Písku a domácí premiéru zvládli. Hattrickem se na vítězství 6:1 podílel Jan Švík. Pohříchu je to poslední ústecký hattrick. Už tři roky se žádnému střelci nepodařilo nastřílet v jednom utkání více než dvě branky.

Poprvé v sezoně prohráli Lvi až v devátém kole. Vedli soutěž a hostili České Budějovice. Zaplněná Lví aréna (6400 diváků) shlédla úžasný souboj. Lvi soka přestříleli 33:28. V 18. minutě využil střelou od modré přesilovku Jan Kudrna. V polovině utkání hosté po zásazích Prospala a Dvořáka obrátili. Vyrovnat ještě ve druhé třetině stihl Jankových. Rozhodl zásah Radka Dvořáka ze začátku třetí třetiny. České Budějovice přeskočily Ústí na čele tabulky po výhře 3:2. Dvojice Radek Dvořák – Václav Prospal v Ústí řádila, nejen že byla u všech gólů soupeře, ale v důležitých chvílích zápasu téměř neslezla z ledu. Ve třetí části naskakovali téměř ob střídání.

Byla neděle 7. listopadu dopoledne. Na zimním stadionu v Ústí nad Labem hráli žáci 8. a 9. tříd své mistrovské zápasy pod trenérskou taktovkou Luboše Jandery. Na tato utkání se měl přijet podívat také Jan Jandera, jeho otec a sportovní manažer Ústeckých Lvů. Mezi Děčínem, odkud ráno vyjel, a Ústím však utrpěl těžkou autonehodu, jejímž následkům na místě podlehl. Zimní stadion zažil pochmurnou deštivou neděli. Přišel o muže, který byl díky svým manažerským schopnostem uznáván ve všech klubech extraligy i první ligy. Prošel Děčínem, Kadaní, podílel se na úspěších Mladé Boleslavi. A v Ústí vytvořil takový tým, kterému dokázaly konkurovat pouze hvězdy z NHL, v první lize obsadili Ústečtí celkově druhé místo. To je poslední úspěch Jana Jandery, pod který se podepsal.

V druhém žhavém souboji s Českými Budějovicemi chyběly hvězdy prvního klání. Prospal s Dvořákem reprezentovali ve Finsku při Euro hockey tour a Ústečtí jejich nepřítomnosti náležitě zužitkovali. Přeťali budějovickou desetizápasovou sérii bez ztráty bodu a ve vyrovnaném zápase se nakonec radovali po výhře 3:1. Na čele snížili náskok Budějovic na rozdíl jediného bodu. O čtyři dny později se Lvi znovu posunuli do čela první ligy. Dokázali vyhrát další těžký zápas. V Chomutově přetlačili v derby domácí 3:2.

23. listopadu získalo Ústí do svých řad nejúspěšnějšího obránce ve své historii. Martin Štěpánek, mistr světa z Petrohradu 2000, ukončil své působení v ruské superlize (v Lokomotivu Jaroslavl) a nakonec se dohodl na působení v Ústí. Poprvé nastoupil ve 27. kole v utkání s Hradcem Králové (4. prosince).

Při výhře 3:0 v Opavě vychytal brankář Lukáš Sáblík třetí zápas v řadě bez obdržené branky. V tom dalším, doma s Hradcem Králové, vedl Slovan už 5:0. Do konce utkání zbývaly necelé čtyři minuty. Tomáš Martinec zakončil souhru s Romanem Červenkou a překazil Sáblíkovu rekordní sérii. Doba, po kterou ústecký brankář neinkasoval, se zastavila na 246 minutách a 53 vteřinách. Nejvyšší české soutěže nepamatují delší.

Na dva domácí zápasy posílil Ústecké Lvy odchovanec Jan Čaloun, který tou dobou hrál v Litvínově. Extraliga měla reprezentační pauzu a Litvínovští svolili k Čalounovu angažování v Ústí. A ten se představil famózně. Postavil se na pravé křídlo vedle Davida Pazourka, nalevo se posunul Patrik Fink. V utkání s Kometou Brno se zmiňovaná trojka podílela na třech ze čtyř ústeckých gólů. Sám Čaloun zaznamenal dvě asistence.
Dva dny před Štědrým dnem si vybrali dárek hokejoví fanoušci Ústí. Zápas Slovan Ústí – České Budějovice napěchoval Lví arénu a k vidění byl vynikající zápas. Na ledě se představili mistři světa a olympijský vítěz. Martin Štěpánek a Jan Čaloun v dresu Ústí, Roman Turek, Radek Martínek, Václav Neckář, Radek Dvořák a pozdější mistři Václav Prospal a Radek Dvořák ze stávkující NHL, odkud posílil Jihočechy ještě Kanaďan Andrew Ference.
Domácí porazili lídra 2:1. První branku zařídl Jan Čaloun, který švihem z mezikruží zužitkoval zpětný pas Finka. Hostující Květoň sice ve druhé třetině srovnal, ale ještě ve stejné části Václav Kočí naskočil z trestné lavice a Čaloun naň nasměroval dlouhý pas. Domácí obránce přelstil Turka. V závěru pak Slovan slavné a cenné vítězství uhájil. Nádherný zápas úžasné úrovně.

V závěru dlouhodobé části ztratili Lvi kontakt s prvními Budějovicemi a nakonec na ně nestačili o třináct bodů, přesto ziskem neuvěřitelných 121 bodů zcela převálcovali zbytek prvoligového peletonu. Třetí Hradec Králové ztratil propastných 33 bodů na druhé Ústí! Na takový bodový součet se již Lvi za další léta nedostali. I skóre 182:82 bylo ohromující.

Slovan rozložil střeleckou zátěž na vícero mužů. Fungovaly dvojičky Fink – Pazourek, Jankových – Sýkora nebo Hodek – Koudelka, s těmi však po nevyvedeném finále nebyla prodloužena spolupráce. Velice produktivní byl obránce Drábek. Sympaticky se prezentoval Václav Kočí, jenž si tak vybojoval extraligový dres Litvínova. Defenzivě tvrdil muziku zkušený Martin Štěpánek.

Samostatnou kapitolou byly výkony brankáře Lukáše Sáblíka. Jeho 11 nul, rekordní téměř čtyřzápasová série bez obdržené branky a úspěšnost zákroků přes 93% mluví sama za sebe. Průměr inkasovaných branek se zastavil na skvostném numeru 1,5. Hlavně na startu soutěže, kdy se týmu ještě tolik herně nevedlo, dokázal zachránit body výbornými zákroky.

Play off

ČTVRTFINÁLE

V 1. kole vyšla na Slovan Kometa Brno. V sezoně ji třikrát přehráli, jednou padli v prodloužení. První duel na ústeckém ledě byl ze strany domácích trochu nervózní. Ve druhé třetině ale nabrali zlomový náskok, když ji orámovali dvěma brankami. Skórovali jak v první minutě Jankových, tak v poslední Kočí. Dvoubrankový náskok poté zkušeně pohlídali.

O den později měli o něco jednodušší úlohu. Pomohla jim zejména branka z poslední minuty úvodní části. Adam Šaffer střelou bez přípravy zužitkoval příhru od zadního hrazení od Daniela Hodka. Druhým zlomem byly dvě branky v rozmezí jedenácti vteřin. Kometu položily ve 27. minutě zásahy Budi a Jankových.

Lvi zvládli postup do semifinále v nejkratším možné porci tří utkání. V brněnském Rondu před téměř šestitisícovou kulisou vedli už 2:0. Domácí na přelomu první a druhé třetiny náskok smazali. Vítěznou ránu vypálil z kruhu Vítězslav Jankových ve 33. minutě. Pak promarnili dlouhé minuty v přesilovkách, Brno však již skórovat nenechali a postup pečetil v 59. minutě střelou do prázdné branky Patrik Fink.

SEMIFINÁLE

V prvním semifinálovém duelu proti Mladé Boleslavi se Ústečtí dopracovali k vedení 3:1, nevycházeli jim však přesilovky. Promarnili i několik příležitostí, když hráli pět na tři. Málem je stihl trest. Hosté v 54. minutě právě v přesilovce snížili. Další těžkou chvilku Lvi ale ve dvojnásobném oslabení zvládli a po nervózní koncovce nakonec brali první semifinálový bod.

Druhý souboj byl podobně jako ve čtvrtfinále o poznání jednodušší. V polovině zápasu Lvi třemi zásahy rozhodli. Prolomili kletbu dvojnásobných přesilových her, když využili hned dvě. Porážku soupeř zmírnil až tři a půl minuty před koncem.

První šanci v Boleslavi Lvi propásli. Vedli sice od 10. minuty po zásahu Daniela Hodka v oslabení. Další šance promarnili.„Myslím, že utkání jsme mohli rozhodnout ve druhé třetině, kdy náš tým hrál více jak dvě minuty v pěti proti třem bránícím boleslavským hráčům. Právě tam jsme měli skórovat. Jenže my v prostřední dvacetiminutovce, kromě zmíněné přesilovky, nevyužili ani tří situací, kdy jsme postupovali dva na jednoho,“ bědoval trenér Pavel Hynek. A stihl je trest. Chyběly dvě a půl minuty do konce a Ústí od finále, když srovnal skóre Říha. Ale to nebylo vše. O minutu a pět vteřin později se o čtvrté utkání série zasloužil boleslavský Nouza.

Čtvrtý zápas si už Ústečtí vzít nenechali. Přestože podobně jako v sérii s Kometou v posledním utkání přišli o dvoubrankový náskok, když se v polovině utkání strhly střelecké dostihy. Ve 26. minutě nejdřív Pazourek zvyšoval na 2:0 pro Ústí. Jenže vzápětí Říha snížil, aby dvojnásobnou přesilovku zužitkoval Metlička. Ale srovnané skóre nevydrželo dlouho. Za dvě a půl minuty strhl opět vedení na stranu Lvů kapitán Daniel Hodek. V poslední minutě třetiny už definitivně zlomil odpor domácích střelou od modré Kočí. Výsledek pečetil na začátku třetí Miroslav Barus.

Ústí slavilo poprvé v novodobé historii klubu postup do finále první ligy. Srovnatelný úspěch dosáhli pouze v sezoně 1979/80, kdy zvítězili v české skupině tehdejší I. NHL a ve finále podlehli tehdejšímu Gottwaldovu.

FINÁLE

V prvním finálovém souboji v Českých Budějovicích prohrávali Lvi po první třetině 0:2. V 15. minutě si Angel Krstev najel v přesilovce na příhru Václava Prospala od zadního hrazení a brankově otevřel finálovou sérii. Čtyřicet šest vteřin před první sirénou v samostatném nájezdu po špatném střídání Lvů zajistil dvoubrankový odstup Radoslav Kropáč. Ve druhé části byli domácí aktivnější, ale další branky přidat nedokázali. Severočechy držel nad vodou spolehlivý brankář Sáblík. Největší příležitosti hostů přišly na začátku třetí třetiny, nevyužili 47 vteřin trvající dvojnásobnou přesilovku, stejnou výhodou pohrdli i o deset minut později i Budějovičtí, ti měli k dispozici dokonce 98 vteřin. Poslední zážeh dramatu vytvořil v 58. minutě Patrik Fink, který dorazil Mazancovu střelu. To už Lvy hráli power play umocněnou přesilovou hrou. K vyrovnání se však již nepřiblížili.

Ve druhém souboji bleskla Ústeckým jiskérka šance jen ze začátku. V 7. minutě Drábek sice skóroval, ale krátce předtím také použil nedovoleně svoji hůl a branka nemohla být uznána. Potom šance Adama Šaffera a Milana Budi zneškodnil Roman Turek a po zbytek zápasu dominovali domácí. Skóre otevřel ve 14. minutě Luboš Rob. Ve druhé třetině přidali další dvě branky. Vždy kolem branky nejlépe zorientoval Václav Prospal.

Do třetího duelu šli ústečtí hokejisté s podlomeným zdravím. S teplotou hráli Drábek, Jan Kudrna, Šaffer, Pazourek, Pavliš, Fink a Barus. Se zraněným tříslem nastoupil Vála a do dresu se ani nepřevlékali Kříž (chřipka) a Jiří Kudrna (zápal plic).
Až do 17. minuty vládli při šancích na obou stranách oba brankáři. Pak však dostal pas mezi kruhy Václav Prospal a forhendovou kličkou poslal Budějovice i ve třetím utkání série do vedení. Když ve druhé třetině stejný hráč nevyužil promarnil trestné střílení (střílel mezi betony a na Sáblíka nevyzrál), zdálo se že třetina skončí bez branek. V poslední minutě se však znovu radovaly Budějovice, když v přesilovce čtyř proti třem nakonec dotlačil Radek Dvořák Krstevu střelu za záda domácího brankáře.
Třetí dějství bylo ve znamení marné snahy ústeckých o snížení. To se však nepovedlo. V 55. minutě po faulu Krsteva nasadil domácí kouč Pavel Hynek k power play, kterou uťal střelou do prázdné branky Václav Prospal. Bylo rozhodnuto.

V zaplněné Lví aréně se hrál vynikající hokej, bohužel pro domácí fanoušky, hráči Slovanu tahali za kratší konec a do baráže tak už po třech zápasech pustili Jihočechy. Turkovi dokázali vstřelit ve třech utkáních jediný gól. Přesto na konci zápasu ochozy bouřlivě děkovaly svým hokejistům za vynikající sezonu a hokejisté jim opláceli dlouhou děkovačkou. „Jednoznačně skvělá sezóna. Všichni, jak tu jsme, si naplno uvědomujeme čeho jsme dosáhli a je to pro nás ohromná motivace pro další práci,“ předpověděl generální manažer David Šaffer.

Produktivita v play off

Z G A B
Pazourek David útočník 10 3 4 7
Jankových Vítězslav útočník 10 3 3 6
Koudelka Martin útočník 10 2 4 6
Hodek Daniel útočník 10 2 4 6
Fink Patrik útočník 10 3 2 5
Kudrna Jan obránce 9 2 2 4
Barus Miroslav útočník 9 1 3 4
Kočí Václav obránce 10 3 0 3
Sýkora Tomáš útočník 10 2 1 3
Šaffer Adam útočník 10 2 1 3
Buďa Milan útočník 10 1 2 3
Klobouček Jan obránce 10 1 2 3
Štěpánek Martin obránce 10 1 2 3
Pavliš Libor útočník 10 1 2 3
Mazanec David obránce 10 0 3 3
Vála Aleš obránce 8 1 1 2
Švík Jan útočník 8 0 2 2
Drábek Václav obránce 10 0 1 1
Kudrna Jiří útočník 7 0 1 1

Brankáři v play off

Min Zap Prum %
Sáblík Lukáš 597 10 1,91 91,98

Bilance Ústí v základní části:

52 zápasů: 38 – 1 – 3 – 2 – 8 (182:82) 121 bod

Výsledky základní části

Datum Kolo Domácí Hosté
08.09.04 1 HC Slezan Opava HC Slovan Ústečtí Lvi 0:2
11.09.04 2 HC VČE Hradec Králové HC Slovan Ústečtí Lvi 3:4
15.09.04 3 HC Sareza Ostrava HC Slovan Ústečtí Lvi 3:3
18.09.04 4 HC Slovan Ústečtí Lvi IHC Písek 6:1
20.09.04 5 BK Mladá Boleslav HC Slovan Ústečtí Lvi 2:1(PP)
22.09.04 6 HC Slovan Ústečtí Lvi HC Kometa Group Brno 4:2
25.09.04 7 SK Horácká Slavia Třebíč HC Slovan Ústečtí Lvi 0:3
29.09.04 8 HC Slovan Ústečtí Lvi Havířovská hokejová společnost 3:1
02.10.04 9 HC Slovan Ústečtí Lvi HC MOUNTFIELD 2:3
04.10.04 10 Sportovní klub Kadaň HC Slovan Ústečtí Lvi 0:4
06.10.04 11 HC Slovan Ústečtí Lvi KLH Chomutov 3:1
09.10.04 12 HC Olomouc HC Slovan Ústečtí Lvi 1:2
13.10.04 13 HC Slovan Ústečtí Lvi HC Berounští Medvědi 2:3
20.10.04 14 HC Slovan Ústečtí Lvi HC Slezan Opava 6:2
23.10.04 15 HC Slovan Ústečtí Lvi HC VČE Hradec Králové 7:1
27.10.04 16 HC Slovan Ústečtí Lvi HC Sareza Ostrava 4:1
30.10.04 17 IHC Písek HC Slovan Ústečtí Lvi 1:3
01.11.04 18 HC Slovan Ústečtí Lvi BK Mladá Boleslav 4:3
03.11.04 19 HC Kometa Group Brno HC Slovan Ústečtí Lvi 2:1(PP)
06.11.04 20 HC Slovan Ústečtí Lvi SK Horácká Slavia Třebíč 6:0
10.11.04 21 Havířovská hokejová společnost HC Slovan Ústečtí Lvi 0:3
13.11.04 22 HC MOUNTFIELD HC Slovan Ústečtí Lvi 1:3
15.11.04 23 HC Slovan Ústečtí Lvi Sportovní klub Kadaň 4:1
17.11.04 24 KLH Chomutov HC Slovan Ústečtí Lvi 2:3
20.11.04 25 HC Slovan Ústečtí Lvi HC Olomouc 6:0
24.11.04 26 HC Berounští Medvědi HC Slovan Ústečtí Lvi 0:0
01.12.04 27 HC Slezan Opava HC Slovan Ústečtí Lvi 0:3
04.12.04 28 HC Slovan Ústečtí Lvi HC VČE Hradec Králové 5:2
08.12.04 29 HC Sareza Ostrava HC Slovan Ústečtí Lvi 2:4
11.12.04 30 HC Slovan Ústečtí Lvi IHC Písek 4:1
13.12.04 31 BK Mladá Boleslav HC Slovan Ústečtí Lvi 5:4
15.12.04 32 HC Slovan Ústečtí Lvi HC Kometa Group Brno 4:1
18.12.04 33 SK Horácká Slavia Třebíč HC Slovan Ústečtí Lvi 1:2(PP)
19.12.04 34 Havířovská hokejová společnost HC Slovan Ústečtí Lvi 0:3
22.12.04 35 HC Slovan Ústečtí Lvi HC MOUNTFIELD 2:1
05.01.05 36 Sportovní klub Kadaň HC Slovan Ústečtí Lvi 0:5
08.01.05 37 HC Slovan Ústečtí Lvi KLH Chomutov 1:6
10.01.05 38 HC Olomouc HC Slovan Ústečtí Lvi 0:5
12.01.05 39 HC Slovan Ústečtí Lvi HC Berounští Medvědi 1:2
15.01.05 40 HC Slovan Ústečtí Lvi HC Slezan Opava 8:3
17.01.05 41 HC VČE Hradec Králové HC Slovan Ústečtí Lvi 2:1
19.01.05 42 HC Slovan Ústečtí Lvi HC Sareza Ostrava 7:3
22.01.05 43 IHC Písek HC Slovan Ústečtí Lvi 1:3
26.01.05 44 HC Slovan Ústečtí Lvi BK Mladá Boleslav 4:1
29.01.05 45 HC Kometa Group Brno HC Slovan Ústečtí Lvi 0:4
31.01.05 46 HC Slovan Ústečtí Lvi SK Horácká Slavia Třebíč 4:0
02.02.05 47 HC Slovan Ústečtí Lvi Havířovská hokejová společnost 4:0
05.02.05 48 HC MOUNTFIELD HC Slovan Ústečtí Lvi 5:3
07.02.05 49 HC Slovan Ústečtí Lvi Sportovní klub Kadaň 3:2
09.02.05 50 KLH Chomutov HC Slovan Ústečtí Lvi 6:2
12.02.05 51 HC Slovan Ústečtí Lvi HC Olomouc 5:2
14.02.05 52 HC Berounští Medvědi HC Slovan Ústečtí Lvi 2:2

Tabulka

I. liga - po základní části:
1. České Budějovice 134
2. Ústí nad Labem 121
3. Hradec Králové 88
4. Mladá Boleslav 87
5. Beroun 85
6. Chomutov 82
7. Kometa Brno 76
8. Sareza Ostrava 71
9. Kadaň 64
10. Havířov 60
11. Olomouc 57
12. Třebíč 52
13. Opava 50
14. Písek 40

Play off
čtvrtfinále: České Budějovice – Ostrava na zápasy 3:0 (6:0, 4:0, 3:2), Mladá Boleslav – Beroun 3:0 (3:2, 2:0, 4:3), Hradec Králové – Chomutov 2:3 (4:2, 3:2PP, 3:4PP, 1:4, 3:5), Ústí nad Labem – Kometa Brno 3:0 (3:1, 6:2, 4:2).
Semifinále: České Budějovce – Chomutov 3:2 (2:1SN, 2:3, 2:3PP, 3:2PP, 3:2PP), Ústí nad Labem – Mladá Boleslav 3:1 (3:2, 5:1, 1:2, 5:2).
Finále: České Budějovice – Ústí nad Labem 3:0 (2:1, 3:0, 3:0).

Statistiky základní části

Z G A B
Hodek Daniel útočník 52 18 17 35
Fink Patrik útočník 52 17 18 35
Sýkora Tomáš útočník 52 15 19 34
Pazourek David útočník 49 14 18 32
Jankových Vítězslav útočník 49 13 15 28
Koudelka Martin útočník 40 4 22 26
Drábek Václav obránce 47 7 13 20
Mazanec David obránce 44 4 14 18
Přeučil Petr útočník 43 9 8 17
Kudrna Jiří útočník 39 8 9 17
Buďa Milan útočník 44 8 9 17
Vála Aleš obránce 51 6 11 17
Švík Jan útočník 40 10 5 15
Kříž Ondřej obránce 48 7 8 15
Kudrna Jan obránce 49 4 11 15
Kočí Václav obránce 50 4 11 15
Pavliš Libor útočník 25 7 5 12
Dragoun Michal útočník 28 5 7 12
Šaffer Adam útočník 39 4 7 11
Lipina Petr útočník 39 5 5 10
Pavlas Aleš obránce 39 2 6 8
Barus Miroslav útočník 10 2 5 7
Klobouček Jan obránce 7 2 4 6
Čaloun Jan útočník 2 1 3 4
Štěpánek Martin obránce 20 1 2 3

Brankáři

Min Zap Prum %
Sáblík Lukáš 2516 43 1,50 93,36
Zikmund Jiří 621 12 1,93 90,38

zdroje: Zdvořáček - 60. let ústeckého hokeje, www.hokej.cz, www.hcusti.cz, archiv Míry Janíčka.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže