Ú s t í n/L. - Stejně jako o několik kol dříve proti Jihlavě, i v utkání s Kometou Brno přišlo ke slovu trestné střílení v podání Lvů. Tentokráte však nebyl kvůli nemoci k dispozici již tradiční ústecký exekutor těchto situací Hulva a tak musela padnout volba na někoho jiného. Za nepříznivého stavu 0:1 se rozhodl trenér Hynek poslat do duelu zkušeného Pavla Janků. Ten se tváří v tvář Maláčovi nemýlil a zařídil tak důležitý vyrovnávací gól. Za hosty se v zápase trefili Špelda s Miroslavem Barusem, který musel po zápase konstatovat: “Takových se v první lize hraje málo.“
V přípravných zápasech se Ústeckým Lvům samostatné nájezdy nedařily a pravidelně je prohrávali, od začátku mistrovské sezóny se však situace začíná měnit. Nejprve se v úspěšného zakončovatele trestných nájezdů proměnil Jakub Hulva a v utkání s Kometou ho napodobil také Pavel Janků. ”Dneska bych se přihlásil, dneska jsem si věřil. Jsou chvíle, kdy si nevěřím, ale dneska jsem si věřil. Trenér mě určil, tak to bylo super,“ usmíval se brněnský odchovanec. Zkušený útočník si v duelu s Maláčem počínal suverénně. Nejprve naznačil střelu a vzápětí předvedl bezmocnému brněnskému gólmanovi úspěšnou forhendovou kličku. Co rozhoduje o tom, zda si na penaltu věří? ”Někdy to může být výkon v zápase, nebo třeba aktuální forma. Nevím, jak bych to popsal. Jel jsem x penalt. Na hodně penalt jsem se přihlásil a ty jsem vždycky dal. A pak jsem jel hodně penalt, na které jsem nechtěl, a ty jsem nikdy nedal. Je to o té sebedůvěře.” Nebude teď při podobných situacích otázkou, kdo se trestného střílení ujme? ”Kuba Hulva je na nájezdy první. Nájezdy umí a už proměnil myslím tři, takže on je číslo jedna. Dneska nebyl, tak jsem dostal šanci já,” má jasno.

Janků přišel před sezónou z Třince a po pomalejším startu nastřílel v posledních dvou utkáních po gólu. ”Teď by se to mohlo trochu otočit. Rád bych byl platný. Ty góly se ode mě čekají, takže doufám, že je budu dávat.” Jeho dosavadní bilance však není k zahození – 23 zápasů, 9 branek. ”Určitě to není špatné, ale myslím si, že jak vedení, tak možná i já čekám víc,” připouští tlak na svou produktivitu.
Jako nemalou část lví smečky i extřineckého kanonýra sklátila v poslední době nemoc. Musel vynechat dva zápasy. ”Dostali jsme vakcínu proti chřipce a už na to nikdy nepůjdu. Mě to přivodilo asi za týden nemoc. Bylo to po té injekci, před ní jsem se cítil výborně. Na každého to může účinkovat jinak. Pak tady byl nějaký bacil a čtyři nebo pět kluků má angínu. Měli jsme skoro pět pětek a teď máme sotva tři,” ošívá se při vzpomínce na očkování. Naopak spokojenost z protřelého forvarda sálá při otázce na spolupráci s Martincem a Klimtem: ” Hraje se mi s nimi perfektně. Já jsem moc spokojený a doufám, že trenér s námi bude také spokojený, a že nás tak nechá. Vyhovují mně maximálně.”


Kometa zanechala v ústecké aréně více než dobrý dojem, o nejž se bezesporu zasloužil i kapitán hostů Miroslav Barus. ”Byl to dobrý vyrovnaný zápas. Takových se v první lize hraje málo. Já jsem spokojený, že jsme si tady dobře zahráli.” Jihomoravané sahali celé utkání minimálně po bodu, a tak pro ně musel být výsledek utkání skličující. ”Určitě je to obrovská škoda. Ty šance se přelévali, obě mužstva si je vytvořili a myslím, že pro nás je to ztráta. Ten bod jsme si zasloužili.” Skóre zápasu otevřel v úvodu druhé třetiny Lukáš Špelda. Poté Lvi díky brankám Janků a Slížka otočili. Kometa se však nevzdala a její kapitán sedm minut před koncem zápasu vyrovnal po brejku dvojice Hodek-Barus. Radost však hostům nevydržela dlouho. O dvě minuty později rozhodl o třech bodech pro Ústí Antoš. ”Myslím, že nám trochu neprospěla ta komerční přestávka. Celou dobu jsme hráli na čtyři lajny a tohle nám moc neprospělo. V tu chvíli jsme potřebovali zatlačit a to nás trochu zbrzdilo,” žehral na ústeckou novinku Barus. Poklonu pak vysekl zhruba stovce brněnských fanoušků, kteří neváhali jet podpořit svůj tým až do Ústí. ”Já naše fanoušky obdivuji a moc jim děkujeme za tuhle podporu.”
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže