Ú s t í n/L. - Ve čtvrtek 9.listopadu proběhla na ZŠ Rabasova beseda hokejistů se žáky zmiňované školy, akce byla dále doplněna o soutěže, jejichž vítězové si domů mohli odnést zajímavé ceny v podobě suvenýrů od Ústeckých Lvů. Z hokejistů přišli s dětmi podebatovat Tomáš Martinec, Tomáš Kolafa a Josef Vítek, na některé otázky odpovídal i marketingový asistent Přemysl Zeman.

Děti, které měly tu možnost položit otázky ústeckým hokejistům, nenechaly nic náhodě a část dotazů si předem připravily. Před Tomášem Martincem, Tomášem Kolafou a Josefem Vítkem se tak už v úvodu akce shromáždila velmi slušná hromádka na papírech připravených otázek. Ty se v zásadě daly rozdělit do několika kategorií: a) výsledky týmu, sestava, apod., b)zranění, c) výstroj a peníze, d) osobní. Je nutné podotknout, že na některé otázky všetečných a zvědavých dětí hledali hráči Slovanu odpovědi jen těžko. O tom, že dětská vynalézavost nezná mezí, svědčil například dotaz: „Proč se hokejisté tolik líbí slečnám, ženám?“, na který Josef Vítek bleskurychle našel šalamounskou odpověď: „To je otázka pro slečny a ženy.“ Téma související s opačným pohlavím bylo rozvinuto ještě následnou otázkou: „Máte radši blondýnky nebo brunetky?“ V tomto případě už Vítek přiznal, že blondýnky, Tomáš Kolafa nebyl tak vybíravý a uznal, že všechny, a Tomáš Martinec se odpovědi pro jistotu vyhnul. Z osobních otázek děti dále zajímalo, kolik je hokejistům let, zda mají děti, nebo jestli mají rádi psy. Co se týče hokejovějších témat, rozhovor se točil například ohledně sobotního utkání s Hradcem Králové, postupu do extraligy, možností Slovanu složit onu pověstnou kauci zaručující vstup do nejvyšší soutěže, vzniku názvu klubu, nebo hokejových úspěchů zpovídaných Lvů.

Po zodpovězení určitého množství psaných dotazů přišly na řadu otázky, které děti pokládaly ústně. Chvíli sice trvalo, než se našel první odvážlivec, ale posléze se ostatní poučeni tím, že hokejoví Lvi nekoušou, připojili a s otázkami se roztrhl pytel. Některé vypadaly opravdu záludně: „Kdo je v týmu nejlepší?“ Odpovědi se ujal Tomáš Martinec: „Podle gólů a asistencí je to asi Jakub Grof, ale hokej je kolektivní hra a takhle to nelze hodnotit.“ Některé vyvolaly úsměv na tvářích zúčastněných: „Koukáte se na pohádky?“ Opět odpovídal Martinec a přiznal, že ano, hlavně tedy na ty modernější, jako je Shrek nebo Doba Ledová. Ačkoliv zájem dětí o to položit otázku stoupal, musela nakonec být i tato část akce ukončena, aby mohly přijít na řadu soutěže.

Slovo soutěž jako by v tělocvičně plné dětí dychtivě pokukujících po cenách ležících na stole před hokejisty působilo magicky. Nejprve sice trpělivě počkaly, než se rozestavily kužele na slalom, ale jakmile Přemysl Zeman přistoupil k výběru dobrovolníků, stala se situace značně nepřehlednou. Ve výběru a krocení davu nakonec vypomáhal i pan ředitel s učiteli. Nejprve tedy ke slovu přišel slalom s florbalovou hokejkou a míčkem mezi kužely, soutěžící si k sobě vybrali po jednom hokejistovi a hra mohla začít. Zúčastnili se popořadě tři dvojice soutěžících, výherci si odnesli hokejová trička, poražení alespoň puky s logem týmu. Následovala soutěž ve střelbě na branku ztížená o to, že soutěžící museli přestřelit kužele umístěné na pomyslné brankové čáře. Většinou ale měly děti k dispozici více pokusů, koneckonců ani hokejistům, kteří předváděli, jak má taková střela vypadat, se to několikrát nepodařilo na první pokus. Ti, kdo se trefili, si odnášeli buď dresy, nebo plakáty, na jednoho šťastlivce tam čekala i kšiltovka.

Jakmile byly rozdány všechny ceny, zbyl na stole už pouze podepsaný dres, několik plakátů a lístky na příští domácí utkání. Dres byl předán panu řediteli, lístky prostřednictvím jedné z učitelek rozdány dětem, stejný osud čekal plakáty a zbylo to poslední, co ještě mohli Ústečtí Lvi dětem darovat, a to autogramy. Teprve tehdy, když už každé dítě mělo vše, po čem v ten den jeho srdéčko toužilo a co mu mohli hokejisté poskytnout, mohla celá akce skončit.



V tělocvičně se před hráči Ústeckých Lvů sešel úctyhodný počet studentů.


Po boku marketingového asistenta Přemysla Zemana (zcela vpravo) se dotazům studentů věnovali Josef Vítek (s mikrofonem), Tomáš Kolafa a Tomáš Martinec (zcela vlevo).


Josef Vítek a Tomáš Martinec (zády k fotografovi) poté předvedli své slalomové schopnosti s florbalovými hokejkami a načali tak soutež,...


...ve které pokračovali sami studenti...


...a Ti nejlepší byli odměněni.


Do soutěže se zapojily i dívky...


...a některé z nich se prezentovaly tvrdou a přesnou střelou s plným soustředěním v obličeji.


Na závěr akce dostal od Ústeckých Lvů ředitel školy podepsaný dres.


Poté se trojice Lvů dala do autogramiády, podepisovali, podepisovali...


...a podepisovali.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže